More


  LUCRĂRILE la clădirea Teatrului de Nord au fost FINALIZATE. Primul SPECTACOL doar la MIJLOCUL anului VIITOR

  =

  32

  După peste un secol de când s-a pus piatra de temelie a clădirii Teatrului de Nord, Primăria Satu Mare a reuşit să recepţioneze ieri lucrările de reabilitare a imobilului. Din câte se pare, primul spctacol va avea loc în cursul lunii mai, după ce se vor rezolva şi unele neajunsuri legate de alimentarea cu energie electrică sau dotări cu tehnică modernă de lumină şi sunet.

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au pus umărul la reuşita acestui proiect, de la echipa de implementare a proiectului de la Primăria Satu Mare şi până la fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, care a fost prezent la eveniment. Fostul edil şef al municipiului Satu Mare a declarat că acest proiect nu a fost unul uşor de implementat, dar se bucură că, totuşi, clădirea a fost reabilitată într-un final. Managerul general al Teatrului de Nord, Vasile Ţăran, a precizat că primul spectacol se va juca pe scena Teatrului în cursul lunii mai, după ce se vor rezolva anumite aspecte cu privire la alimentarea cu energie electrică sau cele privind dotarea cu tehnică modernă de lumină şi sunte.

  Perioada de implementare a proiectului a fost de 44 de luni, începând cu data de 13.04.2012. Lucrările propriu zise au demarat după semnarea, la 29.10.2014, a contractului de execuţie. Valoarea totală a proiectului a fost de 13.395.300,22 lei, TVA inclus, iar asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 9.944.700,86 lei.
  Principalele intervenţii au constat în consolidarea structurii clădirii, consolidarea structurii acoperişului şi înlocuirea învelitorii, reabilitarea finisajelor din sala de spectacole şi spaţiile interioare de deservire, reabilitarea finisajelor exterioare şi a învelitorii, reabilitarea trotuarelor, platformelor exterioare şi a spaţiilor verzi, înlocuirea totală a instalaţiilor sanitare, electrice, termice, realizarea instalaţiilor de avertizare la incendiu, de supraveghere video interior-exterior, a sistemului automat de stingere a incendiilor, construcţia a două bazine de rezervă în caz de incendiu echipate cu sisteme de pompare, realizarea instalaţiilor de curenţi slabi, realizarea instalaţiilor de tehnică de lumini şi sunet, realizarea instalaţiilor de tehnică de scenă
  În cadrul proiectului, Teatrul a beneficiat şi de importante dotări, în măsură să-i asigure un înalt grad de funcţionalitate, la nivelul unei instituţii de cultură cu adevărat moderne. Este vorba despre utilaje pentru instalaţii termice, generator de curent, tehnică de lumini şi sunet, dotări tehnică de scenă şi mobilier sală de spectacole şi foaier.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img