More


  Ma, commo se dice la Rumania? “Stranierii” ne ÎNVAŢĂ să fim “CIVILIZAŢI”! Cum să VORBIM şi să ne COMPORTĂM

  =

  parcare

  Decembrie este o lună frumoasă! În care cei plecați pe alte meleaguri vin să ne arate ce au mai învățat în străinătate. Sau poate ce au ținut strâns în ei un an de zile, pentru a putea să arunce acasă, pe străzile din România, în restaurantele de la noi sau la ei în căsuțele care sunt doar pe dinafară ca în reviste.

  Decembrie e luna în care concluzionăm cu tristețe că oricât de departe am merge, oricât de mult am sta în civilizație, oricât de bine am fi (re)educați de lumea europeană, unele obiceiuri pur și simplu ne sunt tatuate pe ficați și nu dispar neam! Căci despre neam este vorba în continuare!

  Românii plecaţi la muncă “în afară” sunt cei care vin în țară o lună pe an, ca să se laude cu ce conduc, ce construiesc, ce au prin frigidere. Musai vorbesc română cu un accent funny, italian sau spaniol, că să înțelegem bine de pe unde vin. Ba au mai uitat și din cuvinte, pentru că efortul de a învață o limbă străină șterge de pe un hard disk mic ce s-a înregistrat prima data. Vorbesc tare în supermarket, că să vadă lumea că sunt „stranieri” și cumpără doar produse din import, sofisticate, cu nume complicate, terminate în „y”.

  Nu mai mănâncă paste, mănâncă lasagna, nu își mai pun usturoi pe pâine ci „servesc” focaccia, nu mai fac mămăligă ci polenta, nu consumă orez, ci cous-cous și lista poate continua la nesfârșit! Majoritatea sunt cei care demarează în trombă la semafor, uită să semnalizeze când fac la stânga pe o străduță și nu acordă prioritate. S

  unt cei care claxonează bătrânii pe trecerile de pietoni și țipă nerăbdători la șoferi să calce accelerația, deși chestiile astea sunt inacceptabile acolo, unde ei muncesc pe brânci un an de zile! Acesta este…ma, commo se dice la Rumania…tristul adevăr!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img