More


  MALL-ul din Satu Mare, minge de PING PONG politic! Dorel Coica ACUZĂ UDMR-ul!

  =

   

  mall02

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a lansat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, din nou într-un atac la adresa consilierilor UDMR. Edilul şef sătmărean susţine că proiectul viitorului mall este periclitat din interese politice, precizând că se riscă pierderea unei investiţii de 40 de milioane de euro, din care un milion de euro ar putea să intre anual în bugetul local din impozite şi taxe. În schimb, consilierii UDMR, prin vocea consilierului Masculic Csaba, susţin că este nevoie de anumite clarificări pentru a putea aproba acest proiect.

  “Investiţia este de 40 de milioane de euro, iar din activitatea centrului va intra în bugetul municipiului minim un milion de euro pe an. Faptul că unii consilieri UDMR declară că există un mall la Debrecen şi unul la Baia Mare pe mine nu mă încălzeşte. Şi dacă unii afirmă acest lucru, înseamnă că atitudinea tuturor este aceasta. Ştiţi foarte bine că de un an de zile se agaţă de tot felul de chichiţe. Ba sunt contra, ba se abţin pentru a nu avea majoritate, şi fără ei, trebuie să recunoaştem, nu avem majoritate. Chiar dacă ar vota toate partidele şi nu votează consilierii de la UDMR, clar nu se pot obţine 16 voturi şi nu se poate face nimic. Deci, nu noi suntem cei care nu ne dorim (…) Probabil că aşteaptă să ajungă domnul Kereskenyi primar şi vor da drumul la mall. Dar noi vom introduce proiectul din nou în ianuarie”, a spus Dorel Coica.

  Acesta a mai declarat că viitorul bazin olimpic – care trebuia construit în locul în care este prevăzut mall-ul – se va construi în cadrul unui complex sportiv – care se va întinde pe şase hectare – în zona fostului stadion UNIO.
  Consilierul UDMR Masculic Csaba a precizat joi, în plenul Consiliului Local, că nu se poate aproba proiectul viitorului mall din cauza faptului că în acest moment ar exista cel puţin două procese deschise de către foştii proprietari ai terenurilor, respectiv că nu există o poziţie din partea Companiei Naţionale de Investiţii în ceea ce priveşte mutarea locaţiei bazinului olimpic.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img