More


  “Mi-am făcut datoria faţă de cei care m-au trimis în Parlament”

  - Advertisement -

  petric2

  Deputatul PSD Octavian Petric şi-a prezentat ieri, la sediul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat, bilanţul pe cei trei ani din actualul mandat. Acesta a spus că şi-a îndeplinit aproape în totalitate cele patru mari promisiuni făcute sătmărenilor, respectiv construirea unui nou sediu al Primăriei Tăşnad, reabilitarea drumului care leagă Livada de Negreşti-Oaş, asigurarea finanţării pentru cel de-al treilea pod peste Someş, respectiv finalizarea staţiunii de la Luna Şes. Cu aceeaşi ocazie, Octavian Petric a anunţat că Mircea Govor şi-a depus demisia din calitatea de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, precizând, totodată, că nu este interesat să asigure interimatul la conducerea PSD.

  Amendamente la buget pentru centura municipiului Satu Mare
  Octavian Petric a precizat că a reuşit să depună un amendament la Ministerul Transporturilor în ceea ce priveşte asigurarea finanţării pentru centura municipiului Satu Mare, care a fost aprobat. Astfel, se vor aloca 20 de milioane de lei pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, din cele 68 de milioane de euro, cât este valoarea totală a investiţiei. Deputatul Petric a precizat că diferenţa de bani urmează să fie alocată pe parcurs. “Banii au fost luaţi de la autostrăzi şi s-au alocat 20 de milioane de lei pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Satu Mare. A contat faptul că s-a semnat contractul de execuţie al centurii”, a spus Octavian Petric.

  “Promisiuni onorate sau în curs de onorare”
  Deputatul Petric a amintit despre cele patru promisiuni majore făcute sătmărenilor la preluarea mandatului. Prima promisiune, respectiv finalizarea staţiunii de la Luna Şes, este aproape de a fi onorată, în condiţiile în care proiectul este finalizat în proporţie de 80%. “Sunt fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Există doar o singură problemă, respectiv scoaterea din circuitul silvic a unei suprafeţe de pădure pentru a se putea realiza pârtia de schi”, a declarat Octavian Petric.

  În ceea ce priveşte noul sediu al Primăriei Tăşnad, clădirea este aproape de a fi finalizată, deputatul PSD exprimându-şi optimismul că până în primăvara anului viitor sediul să fie inaugurat.

  În ceea ce priveşte reabilitarea Drumului Naţional Livada – Negreşti-Oaş, lucrările au fost finalizate în cursul anului 2014, acesta fiind important pentru asigurarea unui acces modern către staţiunea de la Luna Şes. În final, în ceea ce priveşte asigurarea finanţării pentru cel de-al treilea pod peste Someş, Octavian Petric a amintit că la începutul acestui an s-au alocat, de către Guvernul României, două milioane de lei pentru proiectul tehnic şi pentru începerea execuţiei.

  Ţara Codrului, zonă defavorizată
  Octavian Petric a precizat că a reuşit să vorbească cu primul ministru al României, Dacian Cioloş, despre proiectul privind declararea Ţării Codrului ca zonă defavorizată. Şi asta pentru că solul este de calitatea a patra, producţia agricolă în zonă fiind de două sau trei ori mai mică decât în zonele fertile, precum zona Careiului. Astfel, se are în vedere creşterea subvenţiilor agricole şi diminuarea impozitelor pentru a se asigura dezvoltarea zonei. “Vrem să facem proiecte pilot pe două sau trei comune, să vedem dacă un astfel de demers ar fi de succes”, a conchis Octavian Petric.

  Mircea Govor a demisionat din fruntea PSD Satu Mare
  Mircea Govor a demisionat din funcția de președinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, a anunţat în cadrul conferinţei de presă deputatul Octavian Petric. “Domnul preşedinte Govor şi-a înaintat demisia şi urmează să se numească un preşedinte interimar până la convocarea conferinţei judeţene când vor avea loc noi alegeri”, a arătat deputatul sătmărean, care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al PSD Satu Mare. Octavian Petric a declarat că nu este interesat de această funcție, prioritar fiind în momentul de faţă “să nu creăm tensiuni în cadrul organizaţiei”. Potrivit lui Petric, obiectivul PSD este recâştigarea Primăriei Satu Mare şi a unui număr cât mai mare de consilieri judeţeni şi locali.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img