More


  Nereguli pe bandă rulantă în localurile din judeţ

  =

  isu

  Autorităţile judeţene şi locale continuă acţiunile de verificare în localurile din judeţ. Din cadrul acestui plan de acţiune fac parte reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, Inspectoratului de Jandarmi judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare. Şi de data aceasta au fost identificate zeci de nereguli.

  Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în perioada 30 noiembrie – 6 decembrie – în care au fost angrenate un număr de 23 de forţe – au fost întreprinse cinci controale de prevenire la cluburi, discoteci, baruri, din care au rezultat 38 de deficienţe constatate, şase deficienţe înlăturate şi s-au aplicat 27 de avertismente şi cinci amenzi în valoare totală de 30.000 lei.

  Din cele 38 de constatări la faţa locului, la cinci agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activităţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document. În nici una dintre situaţii nu s-a dispus oprirea funcţionării localului.

  Totodată, au fost desfăşurate cinci exerciţii de evacuare la care au participat 65 de persoane. “Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un centralizator al rezultatelor obținute care este prezentat, în fiecare zi de luni, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc săptămânal. Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instituţiilor abilitate vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea unui control cât mai eficient”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Instituţia Prefectului Satu Mare.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img