More


  Peste 670 de jandarmi şi poliţişti vor asigura ordinea publică de Crăciun

  =

  jand

  Peste 250 de jandarmi și 420 de polițiști din cadrul IPJ vor executa, în perioada 24-27 decembrie, misiuni de asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică atât în municipiul Satu Mare, cât şi în localităţile Carei, Negreşti şi Tăşnad şi în zona de competenţă a acestora.

  Pentru ca sărbătorile Crăciunului să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la aceştia. Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare o serie de misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabilirea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Echipajele de ordine și siguranță publică vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

  Patrulele de ordine şi siguranţă publică vor fi prezente atât în mediul urban cât şi în mediul rural asigurând liniştea cetăţenilor pe parcursul sărbătorilor specifice trecerii dintre ani. Cu acest prilej, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să îşi asigure încuietorile locuințelor și portierele autoturismelor, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală, să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale şi să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img