More


  Peste 820 de jandarmi şi poliţişti vor asigura ordinea publică de Anul Nou

  =

  pol1

  Jandarmii şi poliţiştii sătmăreni vor fi angrenaţi, pe perioada acestui sfârşit de an, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare. Astfel, în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie, peste 200 de jandarmi şi 620 de poliţişti din cadrul IPJ vor executa misiuni de asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică atât în municipiul Satu Mare, cât şi în localităţile Carei, Negreşti şi Tăşnad şi în zona de competenţă a acestora.

  O importanţă deosebită va fi acordată activităţii de prevenire, astfel că prezenţa în stradă a efectivelor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, cu tehnica şi câinii din dotare, alături de efectivele de ordine publică va da un plus de siguranţă şi va avea drept scop descurajarea eventualelor acte de violenţă. Oamenii legii vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică atât pe timp de zi, cât şi de noapte, în zonele şi pe arterele intens circulate din oraşe, în zonele aglomerate (evenimente cultural-artistice, gări, autogări, discoteci, lăcaşuri de cult), precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, parcuri etc) pentru prevenirea faptelor de natură antisocială, care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor.

  Jandarmii şi poliţiştii vor fi prezenţi în stradă şi vor patrula pe traseele de deplasare către şi în Piaţa 25 Octombrie, unde municipalitatea organizează Revelion 2016, precum şi în zone cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile, sau pe mijloacele de transport în comun.

  Având în vedere numărul mare de cetăţeni care vor participa la diversele activităţi prilejuite de sărbătorile Anului Nou, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni în zonele şi arterele intens circulate, în preajma cluburilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, urmărind descurajarea persoanelor care ar încerca să tulbure ordinea şi liniştea publică.

  Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere pe fondul consumului de alcool, efective sporite de poliţie rutieră vor acţiona în trafic, pe majoritatea arterelor, atât în mediul urban cât şi în mediul rural şi vor testa cu aparatele etilotest conducătorii auto în toată perioada sărbătorilor, dar în mod special în noaptea de Revelion. Poliţiştii rutieri vor pune mai presus de orice viaţa şi integritatea fizică a participanţilor la trafic, vor acţiona ferm şi vor manifesta “toleranţă zero” faţă de cei care se vor urca la volan după ce au consumat alcool.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img