More


  Pistele pentru biciclete, o prioritate pentru Consiliul Judeţean

  =

  proiect

  Conducerea Consiliului Judeţean – în calitate de lider de proiect – a organizat ieri conferinţa de închidere a proiectului transfrontalier prin care s-a realizat o pistă de biciclete între Turulung şi Magosliget (Ungaria). La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, reprezentanți ai Administrației Bazinale „Someș-Tisa” și ai Direcției Apelor „Tisa Superioară” din Ungaria.

  Zeci de kilometri de piste pentru biciclete
  Pista este amenajată în principal pe digul de pe malul râului Tur și are o lungime de 40 de kilometri, din care 20 de kilometri pe partea română şi 20 de kilometri pe partea maghiară. Valoarea investiției este de aproximativ cinci milioane de euro, sumă provenită din fonduri europene. “Ca şi orice proiect care reuşeşte să atragă fonduri europene şi vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului Satu Mare este un proiect european. Acest proiect demonstrează buna colaborare dintre cele două ţări, este un proiect transfrontalier, pe colaborarea din România – Ungaria 2007 – 2013. Este un proiect în care am reuşit să realizăm o pistă pentru biciclişti în lungime de 20 de kilometri, de la Turulung şi până la graniţă, de-a lungul râului Tur”, a declarat Adrian Ştef.

  Drum modernizat din economii
  Adrian Ştef a mai declarat că din economiile realizate în acest proiect a fost reabilitată o porţiune de drum dintre Micula Nouă şi Bercu Nou. “Am mai reuşit să facem economii din acest proiect şi să realizăm un drum în lungime de 3,3 kilometri care face legătura între Micula Nouă şi Bercu Nou – un drum care era aşteptat de mult de locuitorii din Bercu Nou – şi astfel am reuşit să aducem pista mai aproape de municipiul Satu Mare”, a precizat preşedintele CJ Satu Mare.

  CJ vrea mai multe piste pentru biciclete
  Preşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat că în următoarea perioadă de finanţare se încearcă aplicarea de noi proiecte prin care să se realizeze piste pentru biciclete de-a lungul drumurilor judeţene. “Toate aceste investiţii sunt importante pentru judeţul nostru, mai ales că reuşim să realizăm şi piste pentru biciclete, căci sătmărenii aşteaptă investiţii şi în zone de agrement. Bicicleta este tot mai folosită de către sătmăreni şi pentru asta trebuie să oferim şi infrastructura necesară. Îmi doresc ca şi în următoarea perioadă de finanţare să putem realiza piste pentru biciclete, mai ales că pentru perioada de finanţare 2014 – 2020 sunt prevăzute şi piste pentru biciclete pe lângă drumurile judeţene”, a conchis Adrian Ştef.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img