More


  Poliţia Locală pune momeală pentru hackeri

  =

  camere

  Conducerea Poliţiei Locale a demarat o anchetă internă pentru a se găsi vinovaţii pentru furnizarea IP-urilor camerelor de supraveghere, respectiv au anunţat public că o cameră de supraveghere s-a lăsat expusă intenţionat pentru a prinde “hackerii”. Anunţul a fost făcut de către directorul Poliţiei Locale, Ioan Precup, şi şeful Centrului de supraveghere video, Sorin Nadoş. City Managerul Dan Băbuţ i-a atras atenţia lui Sorin Nadoş că detaliile acţiunii de prindere a “hackerilor” nu trebuiau făcute publice.

  Anchetă internă şi critici către jurnalişti
  Sorin Nadoş a ţinut să critice mass media pentru anumite informaţii considerate eronate, deşi toate detaliile au fost făcute publice chiar de către colegii săi din Poliţia Locală. Acesta a precizat că doar 18 din cele 66 de camere au fost deturnate de persoane rămase încă necunoscute, acuzând că în mass media au apărut informaţii contradictorii. De asemenea, Sorin Nados a precizat că urmează să se facă o anchetă internă, în condiţiile în care doar zece angajaţi cunoşteau IP-urile respective. “Pe site-ul respectiv noi am găsit 18 camere care au ajuns acolo din binăvoinţa unor alţi cetăţeni, nu ştim cine încă, şi care au dat cumva de IP-urile camerelor. E un pic mai exotic subiectul, fiecare cameră este identificată cu un IP, o adresă unică. Dintre cele câteva sute de mii în Satu Mare, 66 sunt ale camerelor noastre de supraveghere. Cum au ajuns acele IP-uri şi în mâna cui au ajuns, poate urmează să stabilim. Vedem, o să ne consultăm. Întrebarea esenţială este cum s-au obţinut acele IP-uri. După ce s-au obţinut, era o chestiune de timp să se poată sparge parola. Sunt programe speciale cu care se sparg parole după câteva săptămâni. Dacă ai răbdare poţi să le spargi“, a precizat Sorin Nadoş.

  City managerul critică un şef al Poliţiei Locale
  City managerul Dan Băbuţ l-a criticat pe Sorin Nadoş pentru faptul că a făcut publică strategia de prindere a “hackerilor”. Concret, Sorin Nadoş a precizat, cu subiect şi predicat, că s-a lăsat o cameră “liberă” în mod intenţionat pentru a-i prinde pe “hackeri”. “Asta nu cred că trebuia să o spuneţi”, a declarat, sarcastic, Dan Băbuţ. Chestionat de către jurnalişti pe marginea posibilităţii repetării unui asemenea episod după resecurizarea camerelor, Sorin Nadoș a declarat sec că nu există nicio garanţie.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img