More


  Prefectul face un APEL la CALM. Centrul pentru imigranţi de la Tăşnad, doar unul de REZERVĂ

  =

   

  tasnad

  Prefectul Eugeniu Avram lansează un apel la calm, precizând că din primele informaţii reiese faptul că la Tăşnad se va înfiinţa doar un Centru de rezervă, în cazul în care cele şase unităţi deja existente nu vor face faţă. Mai mult, la Tăşnad vor fi aduşi doar imigranţii care cer azil politic în baza reglementărilor internaţionale. În ce priveşte capacitatea centrului de la Tăşand, aceasta va fi de doar 150 de locuri, şi nu 600 cum s-a speculat în ultima vreme.

  Prefectul Avram a precizat azi că aşteaptă un punct de vedere oficial din partea Inspectoratului General pentru Imigrări.

  “Eu am făcut un demers instituţional către domnul director general al Inspectoratului General pentru Imigrări, aştept punctul de vedere oficial tocmai pentru a voci pe aceiaşi voce atât la nivel local cât şi la nivel naţional. După ce voi şti mai multe aş vrea să le comunic acele date cetăţenilor, prin intermediul mass media, despre ce este vorba”, a spus Eugeniu Avram.

  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că acest centru de la Tăşnad va fi doar unul de rezervă, iar capacitatea estimată va fi de 150 de locuri.

  “Totuşi, din informaţia primită de la Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Interne am aflat că investiţia de la Tăşnad va aparţine Inspectoratului General pentru Imigrări şi este o formulă de rezervă vitavi de cele şase centre care există la ora actuală în judeţ şi se va finaliza până la finele anului 2016. Capacitatea estimată este de 150 de locuri”, a arătat prefectul judeţului Satu Mare.

  Imigranţii ilegali nu vor ajunge la Satu Mare, ci doar cei care pot dobândi statutul de azilanţi politic, în baza tratatelor internaţionale.

  “În condiţiile în care s-ar amenaja un spaţiu pentru 150 de locuri trebuie ştiut că este un centru regional de cazare al celor care solicită azil în România. Nu este vorba despre migranţi. Eu aşa am înţeles din informaţiile pe care l-am primit de la Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Interne. În aceste condiţii s-ar amenaja un centru de tipul celui de la Şomcuta Mare şi cred că n-ar fi o problemă deosebită”, a spus Eugeniu Avram.

  Prefectul Avram este de părere că dacă s-ar fi efectuat o comunicare mai bună nu s-ar fi lăsat loc unor speculaţii care au tensionat comunitatea sătmăreană.

  “Nu a fost această comunicare între factorii locali, judeţeni şi naţionali. Eu am şi avut o discuţie cu domnul inspector general şi i-am spus, l-am rugat, că era bine dacă cei care au venit să evalueze din partea Inspectoratului General pentru Imigrări să fi trecut şi pe la Instituţie Prefectului, să avem o discuţie pe această temă. Sigur, interesul naţional prevalează interesul local, deci nu se pune această problemă”, a concluzionat Eugeniu Avram.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img