More


  Pregătiți să fim luați prin surprindere

  - Advertisement -

  Ciprian Bâtea

  Sute de autoturisme în care se află în special muncitori români care revin în ţară de sărbători au așteptat sau vor aştepta în coloane la intrarea în ţară în special pe granița de vest, aglomeraţia fiind cauzată de controale amănunţite derulate pentru prevenirea migraţiei şi a unor ameninţări la adresa securităţii interne.

  Aglomeraţia la intrarea în România dinspre Ungaria a apărut încă de vineri, însă în cursul zilei de sâmbătă coloanele de maşini formate pe teritoriul ungar au ajuns şi la 15 kilometri, șoferii spunând că au aşteptat între cinci şi şase ore pentru a ajunge la controlul documentelor.

  Scopul acestor controale amănunţite este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din statele aflate în zone de conflict care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe – ne-au spus reprezentanții Poliției de Frontieră încă de vineri. Aceleași surse ne spun acum că aglomeraţia pe sensul de intrare în ţară se va menţine şi în următoarele zile, până înainte de Crăciun, fiind perioada în care muncitorii români care lucrează în străinătate vin în vacanţă.

  Rămâne, totuși, un mare semn de întrebare, care poate fi și un motiv întemeiat de nemulțumire pentru cei care au stat sau vor sta zeci de minute, cel puțin, în cozi la punctele de trecere ale frontierei de stat. De ce s-a ieșit vineri, în mod victorios, și s-a declarat că Poliția de Frontieră este pregătită, cu personal suplimentat, etc, etc?! Când, din experiența anilor trecuți, se putea intui, în mod evident, că situația va fi cel puțin aceiași ca și în anii trecuți. Dacă nu chiar mai rău, date fiind controalele suplimentare.

  Dar este enervantă lipsa unora de a-și asuma răspunderea și să fi spus adevărul: ”Domnilor și doamnelor, avem o mare problemă. Vor fi cozi la vămi, și vă rugăm să dați dovadă de înțelegere! Nu ține de voința noastră ci de niște măsuri de securitate obligatorii!”. Parcă ar fi sunat mai bine decât poziția exprimată public vineri! În concluzie, cred că Poliția de Frontieră s-a pregătit să fie luată prin surprindere.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img