More


  Produse din carne cu deficienţe, descoperite în tot judeţul

  - Advertisement -

  Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare a efectuat – în perioada 23.11.2015 -18.12.2015 – acţiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale privind conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a produselor din carne şi produse din carne. Au fost verificaţi 15 operatori economici, din care în cazul a zece operatori economici s-au constatat abateri.

  Printre deficienţele constatate se numără informarea incorectă a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare a produselor existente la comercializare în conformitate cu prevederile legale în vigoare. În această situaţie au fost identificaţi trei operatori economici din Satu Mare şi un operator economic din Carei, care aveau la comercializare parizer din porc, şuncă din piept de pui, cârnaţi proaspeţi, caltaboşi la care nu era specificat pe etichetă procentajul de carne. De asemenea, doi operatori din Negreşti-Oaş aveau la comercializare cremvurşti din piept de pui şi parizer din piept de pui fără a avea eticheta cu menţiunile obligatorii. Doi operatori economici din Satu Mare aveau la comercializare “amestec de carne tocată fără a menţiona pe etichetele produselor procentajul de carne de porc, respectiv carne de vită.

  În urma acţiunilor de verificare s-au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amenzi în valoare de 35.000 lei. Totodată, au fost dispuse măsuri privind oprirea temporară de la comercializare a 85 de kilograme de produse, în valoare totală de 1.197 lei. S-a mai decis oprirea definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a 13 kilograme de produse, în valoare de 110 lei.
  Robert Marcus  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img