More


  Regal fotografic la Negreşti-Oaş

  =

  versus

  Sălile Muzeului Ţării Oaşului s-au transformat sâmbătă seara într-un adevărat muzeu fotografic, aici fiind prezentate publicului sute de fotografii făcute de 25 de fotografi profesionişti din toată ţara. Toate aceste lucrări au fost reunite în cadrul expoziţiei naționale de fotografie ”Versus dar Împreună”, care a ajuns la cea de a şasea ediţie şi a cărei vernisaj a avut loc sâmbătă seara la Negreşti-Oaş.

  Un călduros bun venit
  Manifestarea a debutat cu un cuvânt introductiv spus de directorul Casei Orăşeneşti de Cultură Negreşti-Oaş, Natalia Lazăr, ocazie cu care i-a prezentat şi pe cei trei organizatori ai evenimentului, artiştii fotografi negreşteni Emilian Moldovan, Remus Țiplea și Romeo Komaromi.

  În continuare, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, le-a urat tuturor artiştilor prezenţi la acest vernisaj un călduros bun venit în Ţara Oaşului. “ “Le urez tuturor artiştilor un bun venit la Negreşti-Oaş care, în această minunată seară de Sfântul Nicolae, au venit în oraşul nostru şi ne încântă cu operele lor. Mulţumesc, de asemenea, şi celor trei artişti negreşteni care, iată, au dus această manifestare până la cea de a şasea ediţie, şi an de an au făcut-o mai frumoasă. Imaginile pe care le putem vedea în cadrul acestei expoziţii ne arată, practic, cum se transformă lumea. Văd nu doar artă în aceste fotografii, ci şi unele realităţi dureroase. Ne bucurăm, însă, că în această seară ne este dat să trăim un astfel de eveniment frumos şi vă asigur că Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş vor fi alături de astfel de manifestări pentru că oraşul nostru are nevoie de artă pentru a merge mai departe”, a spus primarul Aurelia Fedorca.

  Experienţă unică
  Unul dintre artizanii acestei expoziţii, Emilian Moldovan, a arătat că organizarea, an de an, a acestei expoziţii reprezintă o experienţă unică pentru el şi pentru ceilalţi doi colegi ai săi. Totodată, a mulţumit Primăriei şi Consiliului Local Negreşti-Oaş pentru sprijinul acordat.

  De asemenea, artista Ioana Moldovan i-a felicitat pe organizator pentru că au reuşit să adune la Negreşti-Oaş un grup atât de mare de fotografi care se simt bine în Ţara Oaşului şi îi fac pe oşeni să se bucure de poveştile prezentate în fotografiile expuse.

  Sute de fotografii expuse
  În cadrul expoziţiei ”Versus dar Împreună” din acest an au fost expuse sute de fotografii având subiecte şi tehnici de realizare foarte diferite: de la portrete la poveşti de viaţă.

  În total, 25 de artişti fotografi din întreaga ţară şi-au adus aportul la realizarea acestei expoziţii. Aceştia sunt Alecsandra Raluca Drăgoi, Anca Crnoschi, Anca Mitroi, Andreea Retinschi, Bogdan Boghitoi, Cristina Venedict, Daniel Bălţat, Gabriel T. Bălănescu, George Popescu, Hajdu Tamas, Ioana Carlig, Ioana Moldovan, Marin Raica, Liviu Cocicodar, Marin Moldovan, Natalia Ciobanu, Oliver Merce, Petrut Călinescu, Sorin Vidis, Tadao Shibata, Tibor Laszlo Olah şi Vasile Dorolti.

  Expoziția a fost organizată în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș și Muzeul Țării Oașului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img