Aproape toate localurile din municipiul Satu Mare, cu mici excepţii, vor organiza petreceri de Revelion. Fiecare restaurant a încercat să îi atragă pe sătmăreni cu meniuri diversificate şi cei mai de seamă muzicieni şi DJ. Se pare că sătmărenilor le sunt pe plac pregătirile făcute în localuri deoarece majoritatea locurilor au fost deja rezervate pentru petrecerea de la “cumpăna dintre ani”. Preţurile sunt cu o idee mai mari decât anul trecut.
Preţuri şi meniuri diferite
Localurile sătmărene se pregătesc cât se poate de serios pentru petrecerea de Revelion. Fiecare restaurant se străduieşte să-i atragă pe sătmăreni cu cele mai bune mâncăruri, cele mai bune trupe sau DJ, dar şi cu preţuri accesibile.
Astfel, Restaurantul Veneţia, pentru 219 lei/persoană, oferă un meniu deosebit şi diversificat, buna dispoziţie fiind asigurată de Formaţia Sincron şi un DJ. Sătmărenii care doresc să petreacă noaptea de Revelion la Restaurantul Lorens vor trebui să scoată din buzunar 200 de lei, dar vor beneficia de un meniu bogat, nu mai puţin de şase feluri de mâncare, 50 de ml de tărie, o cupă de şampanie şi răcoritoare la discreţie. Atmosfera va fi întreţinută de DJ Mircea Struţ.
Un meniu pentru petrecerea de Revelion la Restaurantul Romantic costă 240 de lei. Meniul va fi all-inclusive şi foarte diversificat, iar buna dispoziţie va fi asigurată de Fraţii Morar din Zalău. Un meniu foarte diversificat oferă şi Restaurantul Kabuki, unde petrecerea de Revelion va costa 240 de lei/persoană. La sala de festivităţi Piramida, petrecerea de la cumpăna dintre ani este de 170 de lei/persoană.
Majoritatea locurilor, deja rezervate
Cu toate că mai sunt circa două săptămâni până la Revelion, marea majoritate a locurilor disponibile au fost deja rezervate de sătmăreni.
Managerul Restaurantului Select, Mircea Pop, ne-a declarat că aici locurile au fost ocupate în totalitate. “Sătmărenii s-au arătat foarte interesaţi de petrecerea de Revelion şi îmi cer scuze faţă de cei care nu au mai reuşit să ocupe un loc în restaurantul nostru. De două săptămâni nu mai avem niciun loc şi suntem puşi în situaţia neplăcută de a-i refuza pe cei care apelează la noi pentru că, pur şi simplu, nu mai avem spaţiu. Ne dorim ca cei care vor petrece de Revelion să se simtă bine şi să nu îi înghesuim fără rost”, a afirmat Mircea Pop.
Circa 70% dintre aceste locuri au fost ocupate până în prezent, potrivit reprezentanţilor restaurantelor. Astfel, cei care nu s-au hotărât unde să facă Revelionul trebuie să se gândească foarte rapid pentru că se va ajunge în situaţia în care nu vor mai avea unde.
Muzicanţii promit o petrecere de pomină
Dacă managerii localurilor fac tot ce le stă în putinţă să asigure un meniu cât mai bogat, responsabilii cu buna dispoziţie promit că vor face o petrecere de Revelion de neuitat. DJ Dacian va mixa la Restaurantul Select şi spune că se va adapta în funcţie de cerinţe. “Cu un DJ este muzică de toate genurile şi de calitate. Asta voi încerca să ofer eu. Nu am pregătit încă un play-list. Încerc să fiu spontan şi să mă adaptez cerinţelor clienţilor”, a spus DJ-ul.
Reprezentanţii formaţiilor spun că nu se vor lăsa mai prejos şi le vor oferi petrecăreţilor de la “cumpăna dintre ani” o seară de care să-şi aducă aminte mult timp.
Aşadar, există ingrediente pentru ca petrecerea de Revelion să fie o reuşită, indiferent de local, dar cu condiţia ca sătmărenii încă nehotărâţi să mai prindă un loc liber.
Florin Dura