More


  Să nu-i uităm şi să-i preţuim

  =

  Manifestările dedicate în întreaga ţară aniversării a 26 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 înregistrează astăzi momentul lor culminant. Este prilejul emoţionant de a-i evoca cu neţărmurită recunoştinţă pe fiii acestui neam care s-au ridicat împotriva regimului comunist asumându-şi riscul de a plăti cu viaţa curajul de a se pune în slujba aspiraţiilor de libertate ale românilor aflaţi sub crunta dictatură comunistă.

  Se împlinesc aşadar în aceste zile 26 de ani de când la Timişoara, şi mai apoi la Bucureşti şi în întreaga ţară, a început revolta conştientă, întemeiată pe ură, faţă de orânduirea de nesuportat şi pe dorinţa de libertate şi democraţie. Şi pentru că asemenea obiective cer sacrificii, luptătorii ieşiţi în stradă în Capitală şi în alte oraşe din ţară au fost întâmpinaţi de tancuri, transportoare blindate şi rafale de mitralieră.

  Rămâne de neînţeles de ce unii reprezentanţi ai Puterii restrâng Revoluţia Română doar la evenimentele din 16-22 decembrie 1989. Declarând-o încheiată în după-amiaza zilei de 22 decembrie, actualii lideri ai României consideră lipsite de semnificaţie acţiunile de stradă din 12-28 ianuarie 1990, din februarie şi decembrie 1990 şi, mai cu seamă, frumoasa manifestaţie din Piaţa Universităţii, din aprilie 1990. Or, aceste momente, asemenea altora din ţară, au fost etape ale procesului revoluţionar de înlăturare a comunismului, de transformare a revoluţiei anticeauşiste în mişcare anticomunistă.

  Acum, la 26 de ani de la Revoluţie, ne revine datoria sfântă să cinstim amintirea sfântă a eroilor care s-au jertfit în acele zile de foc, avându-i în minte şi pe cei care şi-au asumat misiunea de a se alătura luptătorilor împotriva comunismului. Şi celor câţi mai sunt, să le acordăm respectul meritat, nu doar o dată în an.

  Să nu-i uităm şi să preţuim zi de zi izbânda lor, ducând mai departe idealurile sacre ale Revoluţiei, în numele libertăţii, a consolidării democraţiei şi a bunăstării în România.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img