More


  Sătmăreanca Laura Porcza, desemnată cel mai bun student român din Marea Britanie

  =

  laura

  Sătmăreanca Laura Porcza a fost premiată de ambasadorul României din Marea Britanie, Cosmin Onisii, luând locul I în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Conferinței Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie, cu tema ”Building our place in Europe – Young Romanians Making Difference”. Tânăra Laura Porcza s-a clasat pe locul întâi la categoria ”Undergraduate”, iar decernarea Diplomei Ambasadorului îi recunoaște activitatea academică și impactul în comunitatea românească din Marea Britanie.

  Laura a urmat Colegiul Național Mihai Eminescu, având printre altele ca hobby şi teatrul. A crescut în mediul medicinei, tatăl ei fiind tehnician dentar, iar în familie sunt mai mulți medici stomatologi. Laura voia să urmeze Facultatea de Stomatologie dar a ales să meargă în Anglia la Facultatea de Științe Biomedicale. Taxele de școlarizare au fost subvenționate guvernamental de statul englez, bani care trebuie returnați în 30 de ani, iar pentru a-și achita chiria și întreținerea, Laura a fost nevoită să lucreze part-time în diverse locuri, magazine, azil de bătrâni, la curățenie sau spălat de mașini. În fiecare vacanță tânăra muncea și strângea banii necesari pentru întreținere la renumita școală englezească, și din păcate nu şi-a permis nici măcar o vizită până acasă pentru a-și vedea mama pensionară.

  Laura a ajuns să fie foarte cunoscută în mediul academic britanic tocmai datorită implicării ei în activitățile universității. La introducerea unui nou curs în facultate Laura este invitată să aducă îmbunătățiri și chiar idei noi. Toate eforturile ei au fost răsplătite cu numeroase premii de excelență din partea profesorilor. Cu banii primiți din partea facultății Laura și-a achitat școlarizarea pe mai departe, continuând cu masterul în domeniul științelor biomedicale. Cu siguranță, pregătirea va continua cu doctoratul, Laura urmând să devină un cercetător român în renumita Anglie.

  Robert Marcus  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img