More


  Strategia sporurilor financiare

  - Advertisement -

  Şi le-au propus, şi le-au votat, dar vor fi şi promulgate? Românii de rând priveau neputincios spre clasa politică, şocaţi de faptul că, niciodată în ultimul sfert de secol, aceasta nu şi-a votat atât de multe privilegii ca în 2015.

  Ca să fim corecţi vom spune că, de pildă, pensii speciale existau şi în 2010, până când hulitul Guvern Boc a decis să le anuleze parţial. Nu numai că acea decizie a fost ştearsă, dar în ultimul an s-au adăugat noi avantaje materiale pentru câteva mii de politicieni şi pentru cercul din imediata lor apropiere. Totul s-a petrecut după o strategie subtil gândită şi cinic aplicată.

  Ca să se testeze reacţia opiniei publice, primul pas a fost precaut. Era cât se poate de logic să fie recompensaţi militarii care au luptat în Afganistan, în Irak sau în alte zone de conflict, dar în spatele lor au fost înghesuiţi pentru a beneficia financiar şi mulţi dintre cei care au slujit regimul comunist.

  Când s-a văzut că opinia publică, este derutată şi nu reacţionează, s-a trecut la pasul următor. Premierul interimar Gabriel Oprea a emis Ordonanţa 14/2015, prin care indemnizaţiile unui grup de demnitari, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, creşteau cu 350%.

  Mulţi români sperau că după drama de la Colectiv lucrurile se vor schimba cât de cât. Numai că Parlamentul a legiferat pensiile speciale pentru aleşii locali şi au respins obiecţia preşedintelui Iohannis la legea pensiilor pentru demnitari. Este limpede că aleşii n-au înţeles nimic nici din mitingurile care au urmat după drama de la Colectiv.

  Fără a pune răul în faţă, este totuşi greu de anticipat unde ar putea duce o posibilă ciocnire dintre o clasă politică egoistă şi indiferentă şi un electorat tot mai nemulţumit şi nervos. Un electorat care continuă să se întrebe acuzator de ce numai unii îşi permit să se laude că “şi-au luat România înapoi”. Adică, tocmai cei care n-o merită!

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img