More


  Sute de sătmăreni se pregătesc să viziteze Târgurile de CRĂCIUN din EUROPA

  =

   

  piete

  Pieţele de Crăciun din marile oraşe, seri cu familia la munte în ţară, petreceri de Anul Nou în Dubai sau pe Costa del Sol sunt doar câteva dintre preferinţele sătmărenilor când vine vorba de vacanţa de sărbători. Iar preţurile sunt pentru toate buzunarele, garantează reprezentanţiin firmelor de turism.

  Călătoriile din perioada sărbătorilor de iarnă încep cu pieţele de Crăciun, celebre în toată Europa. Sunt târguri impresionante, organizate în oraşe faimoase precum Viena, Praga, Budapesta, Bruxelles, München, Nürnberg, Dresda sau Paris. Astfel, turiștii traversează zone pitorești din Europa, savurând atmosfera de sărbătoare din centrele istorice, cu arome de vin și prăjituri.

  “Preferatele sătmărenilor sunt piețele din Viena, Praga și Budapesta. Cheltuiala medie a unui turist este de 200-250 euro, tarifele pentru o excursie de 4 zile cu autocarul pornind de la 119 euro/persoană pentru Budapesta, 169 euro pentru Viena și 299 euro pentru München-Nürnberg-Regensburg”, susţine Dan Petreuş, reprezentantul Agenţiei de turism Astra Travel.

  De Crăciun, alţi sătmăreni aleg să petreacă alături de familie în ţară, cererea pentru programele pe România fiind cu 20% mai mare decât pentru alte destinații. Pachetele turistice pe Maramureş, Bucovina, Apuseni, Valea Prahovei sau Braşov sunt cele mai solicitate în această perioadă. Un sejur de 3 nopți la Predeal poate costa de la 844 de lei pe persoană, unul la Sinaia – de la 860 lei pe persoană pentru 4 nopți, iar unul la Vidraru, de la 800 de lei de persoană.

  Cei care își doresc un Crăciun în afara țării au la dispoziție pachete pentru destinaţiile Praga, Viena şi Israel. În medie, un turist cheltuiește 300 euro de persoană pentru o excursie cu autocarul la Viena sau Praga, şi circa 600 de euro pentru un sejur de 7 nopţi în Israel.

  Planurile se schimbă de Revelion, când majoritatea satmarenilor își propun să facă ceva deosebit. Fie că merg cu familia, cu prietenii sau în cuplu, își rezervă în medie 3-4 nopți, călătoresc cu avionul și cheltuiesc 350-400 euro de persoană. Cele mai accesate programe sunt cele pe Dubai, Egipt, România și Viena. Cele mai accesibile, ca preț și distanță, sunt sejururile în Viena (de la 165 euro) și Veneţia (de la 265 euro). Populare sunt și petrecerile de Anul Nou de pe Costa del Sol (de la 499 euro/persoană), unde temperaturile sunt foarte plăcute în tot timpul anului, sau Costa Brava (de la 479 de euro).
  Spectaculoase și luxoase, Revelioanele în Dubai sunt printre favoritele satmareniilor, mai spune Dan Petreuş. Tarifele pornesc de la 899 euro/persoană/sejur, iar pachetul include bilet de avion dus-întors (cursă directă din Cluj-Napoca), transfer, cazare 7 nopţi în hoteluri de 3 și 5 stele, asistență turistică în limba română şi, în funcție de oferta hotelului, cină festivă de Revelion.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img