More


  Tăşnadul se transformă într-un centru pentru imigranţi

  =

  imigranti

  În fostul Centru de Pregătire a Jandarmilor de la Tăşnad se va înfiinţa un centru pentru primirea imigranţilor, care se află la doar câţiva metri de ştrandul din localitate. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de duminică chiar de către ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă. Cu toate că decizia s-a luat la cel mai înalt nivel, respectiv în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, ar fi considerat oportun să fie întrebaţi şi reprezentanţii Consiliului Local şi ai Primăriei Tăşnad.

  Ministrul Petre Tobă confirmă proiectul
  Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat duminică, în cadrul şedinţei Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, că la Tăşnad se va înfiinţa un centru de migraţie. “În momentul de faţă, Inspectoratul General pentru Imigrări are în gestionare şase centre: la Bucureşti, Şomcuta Mare, Rădăuţi, Galaţi, Timişoara şi Giurgiu. Am prevăzut preluarea a încă trei sedii şi demararea lucrărilor pentru reabilitarea, amenajarea şi dotarea acestor sedii, conform cerinţelor Inspectoratului General pentru Imigrări: la Câmpulung Muscel, Tăşnad şi Bumbeşti-Jiu. Cele trei pe care le vom avea suplimentar credem că în prima etapă pot asigura o primă intervenţie”, a spus Petre Tobă.

  Decizie luată la cel mai înalt nivel
  Primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, susţine că ar fi fost de bun augur să fie consultate şi autorităţile locale, cu toate că problema este una de siguranţă naţională, în condiţiile în care decizia a fost luată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. “Categoric nimeni nu a avut o discuţie cu noi sau cu cei din Consiliul Local că se doreşte o asemenea iniţiativă la Tăşnad. Ştiu doar atât că în urmă cu cinci-şase luni a fost o discuţie purtată la Prefectură şi la ISU prin care în fosta unitate de jandarmerie se doreşte înfiinţarea unui centru pentru pregătirea cadrelor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pentru zona Transilvaniei. Cred că era mai bine dacă eram puţin chestionaţi, puteam şi noi să emitem un punct de vedere, după ce ne consultam în Consiliul Local şi alte structuri de la noi. Dar acestea sunt lucruri de strategie naţională şi trebuie înţelese. Din câte am înţeles, din cât am reuşit să mă informez şi eu, această măsură a fost luată în CSAT”, a spus Vasile Mitraşca.

  Reticenţă între tăşnădeni
  Vasile Mitraşca a mai precizat că există destul de multă reticenţă din partea tăşnădenilor, în special din partea operatorilor economici din incinta staţiunii balneare. “Lumea este foarte reticentă la Tăşnad, un oraş cu zece mii de locuitori, mai ales că migranţii se comportă cum se comportă. Poate cel mai trist este faptul că unitatea se află la două-trei sute de metri de staţiunea balneară, care, în opinia unora, ar putea crea probleme vizavi de afluxul de turişti din vară”, a spus edilul şef tăşnădean.

  Există şi o parte bună
  Primarul Tăşnadului a precizat că există şi o parte bună, şi anume că întregul complex militar din localitate va fi reabilitat, fapt care va îmbunătăţi aspectul vizual al zonei. “Acum poate fi şi un beneficiu. Mă gândesc că unitatea militară va fi reabilitată, pentru că vor trebui investite sume pentru reabilitarea tuturor pavilioanelor şi a anexelor care deservesc toată zona. Probabil că vor fi angajaţi nişte oameni”, a concluzionat Vasile Mitraşca.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img