More


  Undă verde pentru strategia de dezvoltare a zonelor marginalizate

  =

  unda

  Primăria Satu Mare, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, a venit în faţa Consiliului Local cu un proiect privind accesarea de fonduri europene pentru realizarea “Strategiei de dezvoltare a zonelor marginalizate a municipiului Satu Mare”. Proiectul prin care se are în vedere ajutorarea persoanelor care locuiesc în zonele sărace ale municipiului reşedinţă de judeţ a fost votat în unanimitate de către consilierii sătmăreni.

  Conducerea Primăriei Satu Mare a arătat faptul că prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 se alocă sume importante pentru finanţarea unor astfel de proiecte. “Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 dispune de o alocare totală de aproximativ 5 miliarde de euro, din care 4,326 miliarde de euro contribuţie UE (FSE: 4,220 miliarde euro + YEI/ILMT: 105,9 milioane euro) şi stabileşte priorităţile de intervenţie ale României în domeniul ocupării forţei de muncă, al incluziunii sociale şi al educaţiei. Obiectivul major urmărit îl reprezintă dezvoltarea resurselor umane prin creşterea accesului la un sistem de educaţie şi formare profesională de calitate, stimularea ocupării, cu precădere pentru tineri, reducerea sărăciei şi a excluziunii sociale prin facilitarea accesului la servicii sociale şi de sănătate”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat ieri.

  Conform aceleiaşi surse, proiectul va avea o durată de cinci luni – estimată între februarie – iunie 2016 – și reprezintă prima etapă a unui mecanism complex. Principalul rezultat în această etapă va fi înfiinţarea GAL (Grup de Acțiune Locală), elaborarea Strategiei de dezvoltare a zonelor marginalizate a municipiului Satu Mare, cu planul de acțiune aferent și lista de proiecte pentru implementarea strategiei. În etapa II, GAL Satu Mare va depune Strategia de dezvoltare a zonelor marginalizate a municipiului Satu Mare spre evaluare de către Comitetul Comun de Selecție stabilit la nivel național. În etapa III, GAL Satu Mare va avea trei luni la dispoziție pentru a alege pachetul de proiecte integrate pe care îl va înainta cu cerere de finanțare din fonduri europene către Comitetul Comun de Selecție stabilit la nivel național. În această etapă vor fi finanțate proiecte de anvergură având un impact major prin promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei în comunitățile marginalizate/zonele defavorizate din Satu Mare.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img