More


  ZECI de asistaţi social au fost puşi la MUNCĂ în Satu Mare

  =

   

  munca01

  “Niciun ban alocat sub formă de ajutoare sociale nu va rămâne nemuncit”, pare să fie deviza Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Satu Mare. Administraţia locală a municipiului reşedinţă de judeţ îi pune la muncă pe toţi asistaţii social, indiferent de sprijinul de care aceştia beneficiază.

  Toţi beneficarii ajutoarelor sociale trebuie să efectueze ore de muncă în folosul comunităţii dacă doresc să aibă parte de sprijin din partea Primăriei Satu Mare. Cei care nu se vor conforma vor rămâne fără bani. Astfel, zeci de persoane au ales munca doar în luna noiembrie.

  “În conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat şi în baza Protocolului de colaborare încheiat cu Serviciului Public de Asistenţă Socială, pe raza municipiului Satu-Mare au fost desfăşurate 12 acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, sub îndrumarea cadrelor de specialitate a respectivului serviciu, prin care s-au executat activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, activități de curățenie, ocazie cu care s-au strâns 63 metri cubi de resturi menajere. La aceste activităţi au participat în medie 8 persoane beneficiare de ajutor social. Locaţiile unde s-a lucrat au fost: str. Mircea Cel Bătrân, Lucian Blaga, Oituz, Arinului, Digul râului Someş, stadionul Unio”, se arată într-un raport de activitate al Poliţiei Locale pe luna noiembrie.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img