Ambulanţierii susţin că au ajuns în şase minute la locul solicităriivictima2

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare a avut ieri prima reacţie oficială în cazul femeii căzute în stradă la circa 50 de metri de Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare. Ambulanţierii susţin că din cauza faptului că toate autospecialele au fost în misiune au putut ajunge la locul solicitării în şase minute. “Având în vedere discuţiile din presa naţională de ieri – 05.01.2016 – în legătură cu cazul unei paciente căzute în stradă la 50 de metri în faţa Spitalului Judeţean Satu Mare, în faţa farmaciei Catena de pe strada Ravensburg – Ambulanţa Satu Mare vă comunică următoarele: la orele 12:22:55 se apelează 112 pentru o persoană inconştientă căzuta pe aleea pietonală din faţa farmaciei Catena vis-a-vis de Spitalul Judeţean. La ora 12:27:32 este alocat un echipaj cu asistent medical tocmai eliberat din Unitatea de Primiri Urgenţă în urma predării unui caz. La ora 12:28 echipajul cu asistent preia pacienta căzută şi o transportă pe targă în Unitatea de Primiri Urgenţe unde este preluată de personalul spitalului. Menţionăm că pacienta era conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. În momentul solicitării afirmăm că toate echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă erau în misiune, iar cazul a fost preluat de primul echipaj eliberat la Unitatea de Primiri Urgenţe”, se arată în comunicatul de presă remis de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare.

Reamintim că, marţi, o femeie a fost lăsată să zacă mai multe minute pe jos, în zăpadă, la câţiva zeci de metri de intrarea la Urgențele Spitalului Județean Satu Mare, pe una dintre aleile parcului din vecinătate. Nimeni nu știe cum a căzut femeia, dacă s-a împiedicat sau i s-a făcut rău. Cert este însă că victima a stat minute în șir în zăpadă, până ce a fost preluată de un echipaj de la Ambulanță. O persoană care a văzut-o pe femeie zăcând în zăpadă a intrat la Urgențe să ceară ajutor. Mirarea a fost cu atât mai mare cu cât personalul de acolo i-a cerut să sune la Ambulanță, spunând că doar ei pot să intervină în asemenea cazuri. În cele din urmă, cei de la Ambulanță au venit la fața locului, iar echipajul a preluat victima și a dus-o la Urgențe.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, spune că „noi nu putem să ieșim cu tărgile pe stradă. Dacă se întâmplă lângă spital, îi mai preluăm. Dar dacă este la o distanță mai mare de intrare atunci trebuie să intervină ambulanța. Astea sunt procedurile”, a precizat Demian.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts