More


  Anul Nou, mai liniştit la Urgenţe

  - Advertisement -

  urgente

  Spre deosebire de alţi ani, dar şi de Crăciunul 2015, Revelionul şi Anul Nou au fost relativ liniştite la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare. Numărul cazurilor grave prezentate la Urgenţe de la începutul anului şi până în prezent a fost mai mic faţă de alţi ani, dar şi faţă de Crăciunul anului 2015.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, de la începutul anului şi până ieri dimineaţă, la Urgenţe s-au prezentat 514 pacienţi, însă puţini dintre aceştia au prezentat cazuri grave. Primul pacient din acest an a fost înregistrat la ora 0: 03 minute, fiind vorba despre un bărbat care a suferit un traumatism cranio-cerebral în urma unei bătăi.

  Dacă de Crăciun la Urgenţe au ajuns 40 de sătmăreni aflaţi într-o stare foarte avansată de ebrietate, de Revelion şi Anul Nou aici au ajuns doar 22 în această stare. De asemenea, 36 dintre pacienţii care s-au prezentat în acest interval la UPU au prezentat simptome ale unor posibile intoxicaţii sau toxiinfecţii alimentare. Tot la UPU au mai ajuns şi două persoane găsite pe stradă în şoc hipotermic, trei persoane victime ale unor accidente de circulaţie şi şapte agresate.

  Demn de remarcat că de Revelion la Urgenţe au ajuns şi două persoane rănite în urma folosirii în mod necorespunzător a materialelor pirotehnice. “Contrar aşteptărilor, este vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 56, respectiv 54 de ani. Unul dintre ei a suferit arsuri la una dintre mâini, în timp ce al doilea a suferit arsuri şi la mână, şi la faţă, după ce a folosit o ţeavă încărcată cu carbid pentru a produce zgomot. Ambele persoane au fost tratate şi lăsate acasă, nefiind necesară internarea lor”, a mai spus Demian.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img