More


  Concert extraordinar de Anul Nou la Filarmonică

  - Advertisement -

  concert

  La Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare s-a desfăşurat joi seara tradiţionalul Concert extraordinar de Anul Nou, care l-a avut ca protagonist pe maestrul Shinya Ozaki, secondat de soliştii Oana Trîmbiţaş-soprană, respectiv Petre Burcă-bass. La fel ca şi la ediţiile precedente, şi acest concert s-a desfăşurat cu sala arhiplină. Printre melomanii care au umplut sala Filarmonicii până la refuz s-au numărat senatorul Pataki Csaba, deputaţii Erdei Istvan şi Kereskeny Gabor.

  Concert dedicat familiei Strauss
  Concertul a debutat cu o mică surpriză oferită de orchestra sătmăreană, aceasta fiind tradiţionalul “Happy New Year!”. După care a început spectacolul propriu-zis cu Uvertura la opera “”Nevestele vesele din Windsor”, de Otto Nicolai, urmată de o serie de compoziţii ale familiei Strauss. Prima a fost polca Tritsch-Tratsch, de Johann Strauss fiul, care a continuat cu valsul “Viaţa mea e dragoste şi petrecere” şi polca Moulinet, ambele de Johann Strauss tatăl. Prima parte s-a încheiat cu Marşul person, respectiv valsul “Trandafirii sudului”, ambele ale lui Johann Strauss jr. Maestrul Shinya Ozaki este unul dintre cei mai apreciaţi dirijori, iar în 14 mai 2009 a primit titlul onorific de Dirijor Principal Invitat Permanent al Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare.

  Spectacole de operă cu tineri solişti
  Partea a doua a concertului a început cu “Arleziana” Suita nr. 2 p.I Pastorala, de Bizet, după care a urcat pe scenă soprana Oana Trîmbiţaş, care a interpretat aria “Je veux vivre” din opera “Romeo şi Julieta” de Gounod. A urmat bassul Petre Burcă, cel care a făcut şi un mic spectacol cu publicul, acesta interpretând aria lui Don Basilio “La callunia” din opera “Bărbierul din Sevilla”, de Rossini. Spectacolul a continuat cu Danza prima din “Capriciul spaniol”, de Rimsky – Korsakov, după care pe scenă a revenit Petre Burcă, cu aria “Madonina” a lui Leporello din opera “Giovanni”, de Mozart, urmat de soprana Oana Trîmbiţaş cu aria “Quando m’en Vo’ “, din opera La Boheme, de Puccini.

  Nu au lipsit bisurile
  Spectacolul s-a încheiat cu Espana – Rapsodie pentru orchestră, de Chabrier. Nici de data aceasta nu au lipsit bisurile, printre care un duet oferit de cei doi tineri artişti ambii absolvenţi ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj, urmat de Marşul toreadorilor din opera “Carmen”, de Bizet. Iar concertul de Anul Nou nu se putea încheia fără tradiţionalul “Marş Radetzky”, de Johann Strauss tatăl. Un alt concert identic s-a desfăşurat şi ieri la filarmonica sătmăreană.
  Robert Marcus  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img