More

  Hala Pieţei Someş va fi reabilitată şi modernizată

  piata1

  Întreaga Piaţă “Someş” din municipiul Satu Mare a intrat într-un amplu proces de renovare şi modernizare. Dacă în exterior lucrările au început încă din toamnă, în cel mai scurt timp posibil vor fi demarate şi lucrările de reabilitare şi modernizare a halei din incinta pieţei.

  Hală ultramodernă
  Primarul Dorel Coica, însoţit de reprezentantul Administraţiei Domeniului Public, Eniko Glodean, şi administratorul pieţei, Sorin Stănean, a vizitat recent şantierul din incinta halei pentru a urmări cum a fost pregătit locul pentru începerea lucrărilor. “În curând vor începe lucrările de reabilitare și modernizare a halei din Piața Someș. Între timp, comercianților le-au fost redistribuite alte spații pentru a-și putea continua activitatea. Urmăresc în permanență evoluția lucrărilor fiindcă doresc să se respecte termenele de finalizare” a precizat, cu această ocazie, primarul Dorel Coica.

  Potrivit celor spuse de administratorul pieţei, Sorin Stănean, aici vor fi refăcute reţelele de apă şi canalizare, instalaţia electrică şi sanitară, vor fi schimbate geamurile, se va pune gresie pe jos, faianţă pe pereţi, iar tavanul va fi învelit în rigips. De asemenea, vor fi amenajaţi peste o sută de metri liniari de masă de fibră de sticlă. La parter va fi piaţa de alimente, piaţa de produse lactate, cu grupuri sanitare, depozite, iar la etaj vor fi spaţiile administrative şi terase circulabile.

  piata2

  Proiect de amploare
  Specialiştii Primăriei Satu Mare susţin că valoarea rezultată din indicatori pentru obiectivul “Lucrări de reabilitare fațade, refacerea finisajelor și instalațiilor în clădirea din Piața Someș, Municipiul Satu Mare” este de 514.800,00 lei fără TVA, fiind mult mai mică decât valoarea unitară a lucrării realizată în Piaţa Micro 17, luată comparativ ca suprafaţă.

  Când aceste lucrări vor fi finalizate, vor fi oferite condiţii optime atât pentru comercianţi cât şi pentru potenţialii cumpărători. Ambele categorii aşteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor şi spun că sunt foarte necesare. „Aceste lucrări sunt absolut necesare pentru această piaţă care deserveşte locuitorii din cel puţin trei cartiere. Aşteptăm cu nerăbdare ca lucrările să fie finalizate şi să ne putem desfăşura activitatea în condiţii normale”, ne-a declarat unul dintre precupeţii din această piaţă.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE