More  În faţa unei SĂLI ARHIPLINE, Petrică Mureşan şi-a LANSAT al TREILEA ALBUM. Spectacol de EXCEPŢIE

   

  petrica01

  Cunoscutul interpret de muzică populară sătmărean Petrică Mureşan şi-a lansat azi, în faţa unei săli de spectacole arhiplină a Casei de Cultură a Sindicatelor, cel de-al treilea album muzical intitulat „Am vorbit mai ieri cu viaţa”, care cuprinde 11 melodii. La cererea telespectatorilor Nord Vest TV, în special al celor care nu au reuşit să mai prindă un loc la spectacol, evenimentul a fost transmis în direct în cadrul emisiunii “Ora Adevarului”, moderată de Victor Constantinovici.

  Alături de Petrică Mureşan au urcat pe scenă celebrii interpreţi de muzică populară Dumitru Fărcaş, Sava Negrean, Cristian Pomohaci, Vasile Coca şi Ancuţa Anghel. Nu au lipsit nici oficialităţile judeţene şi locale, printre care s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, prefectul Eugeniu Avram sau primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. “E foarte frumos la final de spectacol…… de fapt, ador aceea comuniune care se naște între cei de pe scenă și spectatorii din sală, bucuria faptului că unii au creat misterul, iar ceilalți s-au lăsat vrăjiți frumos”, a spus, vizibil emoţionat, Petrică Mureşan.
  Petrică Mureşan vine din Medieşu Aurit. A văzut lumina zilei într-o zi de sâmbătă după-amiaza, în data de 28 februarie 1976. Destinul a făcut să rămână orfan de tată la vârsta de numai 9 luni şi viaţa urma să fie destul de neprietenoasă cu artistul: “Am crescut la ţară, îngrijit de bunicii materni, iar mama mea făcea naveta la muncă în oraş. În timp ce alţi copii se jucau, eu a trebuit să fiu bărbatul casei, să-mi ajut mama la treburile gospodăreşti care pentru ea după o zi de muncă în fabrică erau de cele mai multe ori epuizante. Greutăţile cu care m-am confruntat, m-au determinat să sper ca într-o bună zi am să trăiesc o viaţă mai bună”.
  Datorită greutăţilor existente şi prejudecăţilor pe care mama sa le avea vizavi de viaţa de artist, a început să cante abia la vârsta de 19 ani. Tot la această vârstă s-a şi angajat la una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a lemnului din Satu Mare. unde a rămas timp de 10 ani. În aceeaşi perioadă a început să cânte într-un restaurant, seară de seară, lucru care l-a ajutat să-şi lucreze şi să-şi formeze vocea. “Anii pe care i-am petrecut cântând în restaurant au fost pentru mine adevărata şcoală şi tot atunci mi-am dat seama că vreau să fac din muzică o carieră şi una cât mai bună fără să-mi mai pese de nimic altceva”, a spus Petrică Mureşan.
  În anul 2000 devine membru al ansamblului folcloric Cununiţa din Satu Mare, cu care colaborează timp de aproape şapte ani şi alături de care participă la spectacole şi filmări, lucru care îl ajută să dobândească cunoştinţe despre ceea ce înseamnă interpretare, port popular, prezenţă scenică.
  Petrică Mureşan a participat la mai multe festivaluri concurs de muzica populară, printre care “Vară, vară, primăvară” de la Sibiu, “Mândre-s cântecele noastre” – emisiune concurs Romantica TV, iar la festivalul bistriţean “De Ispas la Năsăud” – 2007 – a obţinut marele premiu. Până la începutul acestui an Petrică Mureşan a reuşit “să dea viaţă” primelor sale două albume: “Când mă duc în sat acasă” şi “Să dai Viaţă”, de care este foarte mândru.

   

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE