More


  Măscăricii democraţiei

  - Advertisement -

  După evenimentul nefericit, care s-a petrecut în clubul COLECTIV din Bucureşti, bântuit acum de nenumărate suspiciuni şi anchete intempestive, un măscărici politician a ieşit la rampa presei pentru a face declaraţii fulminante demolatoare. De pe mormintele celor care au murit, acest King Kong al politicii româneşti, bântuit de paranoia, a aruncat cu săgeţi veninoase împotriva unor partide politice şi excludea orice fel de colaborare şi dialog cu acestea, pe tema strategiei economice a României. Este inadmisibil ca un astfel de măscărici să fie tolerat de colegii de partid pentru infatuarea, orgoliul şi stilul său dictatorial. Acest monstru născut din somnul raţiunii n-a înţeles că destinele acestei ţări nu se măsoară în acuzaţii nefondate, subestimări publice ale unor personalităţi politice alese prin vot de către popor şi că stilul exclusivist şi radical nu sunt productive pentru interesul naţional. Acest măscărici-demagog, cu apucături grosolane şi manifestări publice belicoase, îndreptate deopotrivă asupra concurenţilor politici, dar şi asupra propriilor colegi de partid, ar trebui exlus din politică.

  Analizele pertinente şi ideile bune, emise de comisiile de specialitate din Parlamentul României, n-ar trebui să ţină seama de culoarea politică. Sigur, confruntările ideatice sunt necesare pentru ca soluţia cea mai bună să se materializeze într-o lege, sau într-un amendament la o lege, care să aibă efecte benefice în spaţiul public. Suntem printre puţinele ţări în care hărţuielile interpersonale politice sunt pe primul loc, iar corupţia a fost umflată cu pompa presei aservite cu gândul că astfel alegătorii vor ţine cont de discreditările abile ale unor bandiţi politici. O mare personalitate din lumea culturală românească spunea că: Suntem ridicoli! Nicio ţară nu-şi arată toate slăbiciunile aşa cum o fac unii decidenţi-marionete de pe la noi, care nu servesc nicidecum interesul naţional!

  La noi, trebuie să se întâmple o tragedie sau două până când luăm decizii legislative preventive. Nu avem oare puterea de a anticipa o strategie de siguranţă naţională? Aşteptăm să se întâmple ceva dramatic pentru că nu avem viziunea prevenirii unor evenimente neplăcute ? Suntem prea ocupaţi cu răzbunările politice şi confecţionarea de dosare, într-un sistem economic şi social încă dezechilibrat şi instabil ? Facem tot posibilul să creăm o imagine falsă despre România prin zăngănitul de cătuşe ? N-am fost în stare să ne recâştigăm demnitatea naţională în decurs de 25 de ani ? Electoratul asistă la luptele sterile, care se poartă la nivel naţional între politicieni, iar aşteptările lor de multe ori au fost înşelate de circ şi pâine. Măscăricii democraţiei au alungat din ţară sau din politică, prin atitudinea lor agresivă, români inteligenţi, care ar fi reuşit să creeze premisele drumului spre mult râvnita normalitate democratică din România.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img