More


  Prima zăpadă a pus autorităţile pe jar

  - Advertisement -

  iarna1

  Prima zăpadă din această iarnă a început să cadă în judeţul şi municipiul Satu Mare încă de luni seară. Autorităţile locale şi cele judeţene au reacţionat rapid şi au solicitat responsabililor drumurilor naţionale, judeţene, comunale şi a străzilor din oraşe să cureţe arterele de circulaţie.

  Intervenţie pe toate drumurile
  Prefectul Eugeniu Avram a afirmat că, încă de la căderea primilor fulgi de nea, a cerut să fie informat despre tot ce se petrece în judeţ şi să se intervină acolo unde este necesar.

  Potrivit celor afirmate de acesta, pe drumurile naţionale din judeţ s-a intervenit, încă de luni seară, cu 26 de utilaje de deszăpezire şi sărăriţe, folosindu-se 275 de tone de material antiderapant pe toate arterele din judeţ. Ieri, în jurul orelor amiezii, erau pe drumuri 17 utilaje încărcate cu material antiderapant.

  La nivelul drumurilor judeţene, luni noapte s-a acţionat cu 22 de utilaje de deszăpezire pe toate aceste drumuri, fiind împrăştiate 1.800 de tone de material antiderapant. Ieri se mai acţiona în zona Oaşului cu material antiderapant.

  În municipiul Satu Mare, începând de luni seară, de la ora 18.00, până ieri dimineaţă, la ora 9.00, s-a lucrat cu 15 utilaje de deszăpezire folosindu-se 131 tone de sare şi 7 tone de clorură de magneziu.

  Din fericire, la nivelul judeţului Satu Mare nu au existat şi nu există nici în prezent drumuri blocate dar se circulă în condiţii de iarnă.

  Poliţia Locală verifică trotuarele
  Nu numai drumurile şi străzile sunt avute în vedere, dar şi trotuarele. Poliţia Locală Satu Mare a demarat, încă de ieri, o amplă acţiune de verificare dacă sătmărenii, fie că vorbim despre persoane juridice, fie de persoane fizice, dar şi instituţii, şi-au curăţat de zăpadă trotuarele.

  Potrivit celor afirmate de directorul executiv al instituţiei, Sergiu Blaga, cei care nu-şi curăţă trotuarele riscă să fie amendaţi. “În conformitate cu hotărârea Consiliului Local Satu Mare, cuantumul amenzilor care pot fi aplicate celor care nu-şi curăţă trotuarele din faţa imobilelor, este cuprins între 100 şi 300 de lei pentru persoanele fizice, şi între 200 şi 500 de lei pentru persoanele juridice sau instituţii. Începând de azi (ieri – n.r.) dimineaţă, patrulele de poliţişti locali verifică dacă trotuarele sunt curăţate”, a precizat Sergiu Blaga.

  Ninsoarea se transformă în lapoviţă şi ploaie
  Potrivit prognozei meteorologilor, va mai continua să ningă în cursul zilei de azi. Începând de mâine vremea se va încălzi, iar precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ploaie.

  Temperaturile vor creşte ajungând azi la 3 grade ziua şi minus 2 grade noaptea, după care mâine se va ajunge la un grad ziua şi minus 5 grade noaptea, iar vineri un grad ziua şi minus 2 grade noaptea. Posibile ninsori mai sunt aşteptate în cursul zilei de duminică.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img