More

    Programări online pentru obţinerea cărţilor de identitate

    torja

    După ce la începutul anului trecut conducerea Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare a introdus o nouă facilitate pentru cei care doresc să îşi unească destinele – în sensul de a-şi programa online căsătoria la starea civilă – facilitatea va fi extinsă începând din data de 15 ianuarie. Astfel, şi persoanele care doresc să îşi obţină un nou act de identitate se pot programa tot cu ajutorul internetului.

    Programările pot fi făcute pe site-ul www.satu-mare.ro. Procedura este cât se poate de simplă. Cel care doreşte programarea îşi trece datele personale pe formularul on-line după care îşi alege ziua dorită. “Începând cu data de 15 ianuarie pe linia de evidenţă a persoanelor se vor putea face programări pentru preschimbarea actului de identitate online. Exact ca şi pe linia de stare civilă, atunci când îţi programezi căsătoria. Astfel, dacă viitorul cuplu îşi programează căsătoria într-o zi de sâmbătă, deja luni ei pot să îşi programeze tot online şi preschimbarea actului de identitate ca urmare a încheierii căsătoriei şi a schimbării numelui”, a declarat directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, Ionel Torja(foto).

    Ionel Torja a mai declarat că cei care se vor programa online vor avea prioritate la ghişeele instituţiei, cu condiţia să respecte ora stabilită. “Dar trebuie să facem precizarea că în momentul de faţă vom da drumul la programări online pe linie de evidenţă doar la un ghişeu. În funcţie de solicitări se vor putea suplimenta ghişeele. În situaţia în care se face programarea online din faţa calculatorului, această persoană are prioritate la ghişeul respectiv, cu condiţia ca să se respecte ora la care s-a făcut programarea”, a mai precizat Ionel Torja.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE