More


  Satu Mare, pe ultimul loc la tăierile ilegale de păduri

  - Advertisement -

  drujba

  Cu toate că în judeţ curg pe bandă rulantă cazurile sau acuzaţiile de defrişări de păduri, Satu Mare ocupă un nesperat ultim loc în Transilvania în ceea ce priveşte incidenţa furturilor de material lemnos. Datele au fost făcute publice de către Green Peace. Un rol important pare să îl fi jucat poziţia prefectului Eugeniu Avram, care a comandat sistematic acţiuni împotriva defrişărilor ilegale. Din câte se pare, prefectul Avram a reuşit să găsească o soluţie pentru a combate acest fenomen.

  Potrivit unui raport făcut public de cei de la Green Peace, Transilvania este principala sursă de lemn pentru tăierile ilegale, aproape 80% din totalul prejudiciului creat în România, în perioada 2013-2014, fiind din Cluj, Alba şi Maramureş. La nivelul celor 3 judeţe se înregistrează 78% din volumul de lemn tăiat ilegal la nivel naţional, judeţul Cluj înregistrând 37% din volumul total.

  În ceea ce privește numărul de cazuri de defrișări intrate în atenția autorităților în aceeași perioadă de timp, lider în regiunea de nord-vest este județul Bihor, cu 2.200 de cazuri, urmat de Bistrița – Năsăud, cu 1.600 , Cluj cu 1.500, Maramureș cu 1.300, iar pe ultimul loc se află Satu Mare, cu 247 de cazuri.

  Datele au fost înregistrate de cei de la Green Peace, grație rapoartelor puse la dispoziție de Procuratura Generală, Poliţia prin Inspectoratele Judeţene, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva S.A. şi Comisariatele de Regim Silvic şi Cinegetic (CRSC), transformate ulterior în Gărzi Forestiere.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img