Spitalul Judeţean renunţă la firma de cateringpapici

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare are în vedere renunţarea, în prima parte a acestui an, la firma de catering care furnizează mâncare pacienţilor internaţi aici. În schimb, bucătăria spitalului va fi modernizată şi dotată, iar mâncarea pentru pacienţi va fi gătită aici.

Pacienţi nemulţumiţi de hrană
Managerul Marcela Papici a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pacienţii s-au plâns în mai multe rânduri de calitatea mâncării furnizată de această firmă. “Mulţi pacienţi s-au plâns de mâncarea primită în spital de la firma care distribuie mâncarea. Noi ne dorim ca pacienţii internaţi să mănânce cu plăcere hrana”, a spus Marcela Papici.

Managerul Spitalului a mai arătat că în prima jumătate a acestui an va fi reabilitată şi modernizată bucătăria spitalului iar aici va fi angajat personal de specialitate care va găti pentru bolnavii din spital. “Bucătăria Spitalului va fi modernizată şi dotată cu o linie tehnologică modernă, după modelul Spitalului din Zalău. Pacienţii vor primi mâncare într-o tavă termorezistentă cu capac. Prin acest demers încercăm să îmbunătăţim mâncarea pacienţilor astfel încât aceştia să nu mai aştepte mâncarea de acasă”, a precizat Marcela Papici.

Externalizarea serviciului de catering costă Spitalul Judeţean în medie 280.000 de lei pe lună pentru circa 600-700 de porţii pe zi. Reabilitarea şi dotarea bucătăriei Spitalului Judeţean va costa, estimativ, în jur de 300.000 de euro.

Zece milioane de euro pentru modernizarea spitalului
Tot cu această ocazie, Marcela Papici a arătat că, prin intermediul unui proiect implementat de Consiliul Judeţean Satu Mare, în cursul acestui an, în spital vor fi făcute investiţii de circa 10 milioane de euro. “Vor fi făcute renovări la blocul operator, va fi construit un buncăr pentru radioterapie, un centru de sterilizare, vor fi reabilitate şi dotate mai multe secţii din spital dar şi alte investiţii. De asemenea, va fi modernizat şi laboratorul, care va fi dotat cu şase aparate noi după care va fi semnat şi un contract cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a mai spus Marcela Papici.

Tot în 2016 vor fi renovate alte patru secţii şi va fi pus în funcţiune angiograful, care va fi funcţional de la finele lunii ianuarie.

Managerul Spitalului Judeţean a mai precizat că, în acest an, vor fi scoase la concurs toate posturile care vor fi eliberate pe parcursul anului. “Din iunie până în decembrie au fost făcute 182 de angajări. În medie, pe secţiile din spitale se lucrează cu circa 80% din normativ, însă în acest an ne dorim ca pe secţii precum Chirurgia sau Terapia Intensivă să lucrăm cu 100% din normativ”, a mai spus Papici.
Aceasta a mai arătat că, pentru 2016, au fost păstrate tichetele de masă pentru angajaţii spitalului.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts