Statul ia în considerare eliminarea Centrului pentru imigranţi de la Tăşnadcentru

Mai mulţi şefi de servicii şi unităţi militare din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au efectuat săptămâna trecută o vizită de lucru la Tăşnad, acolo unde au vizitat fosta unitate de jandarmi. Cu această ocazie, oficialii ar fi luat în calcul, potrivit primarului oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, înfiinţarea unui centru de recuperare pentru angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor în locul unui centru pentru primirea imigranţilor. Şi toate acestea ca urmare a opoziţiei dure manifestate de opinia publică sătmăreană, dar şi de către autorităţile locale din Tăşnad. O decizie se pare că va fi luată după data de 13 ianuarie, dată după care reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor ar urma să aibă o întâlnire şi cu autorităţile judeţene şi locale.

Vizită de lucru a oficialilor MAI
Reprezentanți ai Spitalului Militar Oradea, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR) și ai Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au efectuat, în cursul zilei de joi, o vizită la unitatea de jandarmi din Tășnad. Reprezentanții Spitalului Militar ar fi evaluat oportunitatea creării unei baze de tratament pentru cadrele militare în unitatea de jandarmi. Concluziile acestei vizite de lucru vor fi puse pe masa ministrului Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă, urmând să se ia o decizie în acest sens. “Eu nu am participat la întâlnirea care a avut loc în fosta unitate de jandarmi. Dar informaţiile pe care le am sunt următoarele. Deci, au fost prezenţi la Tăşnad şeful Logisticii Jandarmeriei Naţionale, împreună cu reprezentanţi ai Spitalului Militar din Oradea, care aparţine de Ministerul Administraţiei şi Internelor, respectiv reprezentanţi ai Inspectoratului Naţional pentru Imigranţi, inclusiv de la Inspectoratul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Aceştia au făcut o vizionare a tuturor imobilelor care sunt în incinta fostei unităţi de jandarmerie, urmând a se lua o decizie, din câte am înţeles eu, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în data de 13 ianuarie”, a precizat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca.

Urmează întâlniri şi cu autorităţile locale
Edilul şef tăşnădean a precizat că după discuţiile dintre reprezentanţii MAI şi ministrul Petre Tobă va exista o întâlnire şi cu autorităţile judeţene şi locale. “Tot ce pot să vă spun este că aceste comisii nu au avut o întâlnire cu noi, pentru a ne exprima un punct de vedere. Am înţeles că vor reveni la Tăşnad şi urmează să discute şi cu noi, autorităţile locale”, a mai spus Vasile Mitraşca.

Bază de tratament pentru angajaţii MAI?!
Primarul Mitraşca a precizat că înfiinţarea unei baze de recuperare a angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor ar fi de bun augur, un astfel de proiect integrându-se perfect în conceptul staţiunii balneare de la Tăşnad. “Am înţeles că sunt foarte interesaţi de aceste clădiri în care a fost unitatea de jandarmi chiar cei din conducerea Spitalului Militar din Oradea, dorindu-se a se înfiinţa aici, la Tăşnad, un centru de recuperare pentru cadrele Ministerului Administraţiei şi Internelor. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, pentru noi ar fi un lucru foarte bun. Un astfel de centru de recuperare s-ar lega foarte mult de Centrul de agrement şi tot ce înseamnă Staţiunea Tăşnad”, a opinat Vasile Mitraşca.

Poziţie intransigentă faţă de un centru pentru imigranţi
Primarul Tăşnadului şi-a reiterat poziţia fermă cu privire la înfiinţarea unui centru pentru imigranţi în localitate. Mai mult, această poziţie a fost trimisă către Administraţia Prezidenţială şi către Guvernul României. “Poziţia noastră, vizavi de aducerea unor imigranţi la Tăşnad, este foarte clară, şi ne-am exprimat-o pe toate palierele. Noi am înaintat memorii în care ne-am exprimat punctul de vedere la Preşedinţie, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la Prefectura Judeţului Satu Mare şi aşteptăm răspunsul”, a spus Vasile Mitraşca.

Fapte, nu vorbe
Primarul Tăşnadului nu şi-a ascuns dezamăgirea vizavi de faptul că poziţia unor parlamentari sătmăreni a fost doar una declarativă, edilul tăşnădean aşteptând fapte concrete. “La modul la care au făcut-o până acum a fost absolut declarativ. Am văzut grupurile politice de la nivel de Satu Mare, fie că vorbim de PSD sau UDMR. Dar cred că ar trebui la concret. Adică, marţi dimineaţa, dacă se poate gândi o vizită la domnul ministru, în care să ne expunem punctul de vedere. Acesta ar fi un lucru extraordinar. Pentru că pe noi ne interesează, o dată, ca această unitate militară să poată fi pusă în valoare, dar să nu aibă repercusiuni asupra a tot ce a însemnat şi înseamnă dezvoltarea turismului”, a arătat Mitraşca.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts