More


  200 de oi la Primărie

  - Advertisement -

  Primaria-Satu-Mare + oi

  Cum le stă bine şi se cade ca funcţionarii publici să aibă şi să manifeste calm şi răbdare, în raport cu cei care le solicită ajutorul, aşa s-au şi prezentat oamenii Instituţiei Prefectului – Florin Găzdac, consilierul prefectului pe relaţia cu publicul, şi Adriana Tibil, consilier juridic superior, la săptămânala întâlnire din cadrul audienţelor organizate de Instituţie, cu cei nemulţumiţi de năclăiala birocratică şi juridică de care au parte, de mai multă ori mai puţină vreme.

  De regulă, nu se rezolvă în cadrul audienţelor problemele, cel mult sunt date căi de soluţionare, iar rezolvarea vine ulterior.

  1,…2,…3 persoane, pe fond funciar; uneia dintre ele i s-a dat soluţia déjà, în sensul că i-a fost analizată contestaţia de către Comisia de Fond Funciar şi urmează să primească răspuns. In funcţie de acesta, îşi va hotărî viitoarele demersuri.

  Un caz a fost <prejudiciu de muncă>: persoana în cauză a considerat că motivul pentru care a primit preaviz de încetare a raportului de muncă nu este legal. A fost sugerată întocmirea unui act juridic, pentru a putea dezvolta în mod constructiv nemulţumirea – concret, un consilier personal al unui primar din judeţ a fost trecut “în rezervă” taman de către cel al cărui consilier personal era (!).

  oile-2
  O altă problemă (:) suprapunere de înscrisuri într-un CF – a unui teren, iar noi am indicat adresarea reclamantului către OCPI, în a cărei competenţă intră soluţionarea acestui caz.
  Şi: folosirea unui teren şi considerarea utilizării acestuia ca ilegală de primăria din zona (…) – în acest sens, s-a dat o somaţie ca în 20 martie terenul să fie eliberat. Persoana în cauză nu poate să dovedească cu acte legale că deţine acel teren.

  Ultima situaţie înregistrată: o familie de fermieri din împrejurimi, cu o turmă consistentă de oi (cca 200) zicea că trebuia să primească un răspuns în 30 zile la o solicitare, însă nu a primit-o, iar în prezent se vede nevoită, datorită ameninţărilor (:) să-şi retragă ovinele de pe suprafaţa în discuţie. “Am fost şi la primar, zicea că vom primi un răspuns şi de atunci (:) îl tot primim. Ne mor mieii pe capete, că nu le putem asigura condiţii de trai adecvate ! N-avem încotro, vom aduce oile la Primărie !!” Intrebat despre acest caz, reprezentantul Prefecturii spune: “Tot ce-i posibil ! Doar că până să ajungă aici, trebuie să facă un traseu (birocratic); altfel va fi interceptat de organele de ordine că nu va avea autorizaţie de deplasare. Incă ceva: daca eu(…) vreau să gestionez o problemă de animale, să cresc şi să beneficiez de pe urma lor, trebuie să-mi asigur toate condiţiile – suprafaţa şi hrana. Dacă nu-mi asigur şi cer tot timpul ajutor de la alţii (?!?)… Părerea noastră e că au greşit de la început, din acest punct de vedere; probabil nu au ştiut unde să meargă să ceară informaţiile necesare. Sau nu au fost interesati”.

  Toţi cei care s-au perindat prin faţa celor doi consilieri aveau o atitudine şi convingerea ca sunt nedreptăţiţi, tergiversaţi în găsirea soluţiilor necesare apăsărilor cu care se înfruntau.

  A fost cândva…un individ, pe numele lui: John Lennon. Acesta a afirmat că “Nu există probleme, ci doar soluţii !” [There are no problems, but only solutions.]

  Iar, la sfârşit, reprezentanţii Prefecturii au spus că a fost “o şedinţă obişnuită”…

  Sorin Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img