More


  A început Marea Plantare!

  - Advertisement -

  PLANTARI

  Actiunile dedicate Lunii Pădurii au inceput ieri la fosta groapă de gunoi din Doba. Zeci de voluntari, in special tineri, s-au mobilizat si au plantat aproximativ două mii de puieti de salcăm. In felul acesta APM continua demersurile prin care terenurile gropilor de gunoi devin oaze de verdeata, mai ales că dupa inchiderea gropilor, legea nu permite darea in folosinta a acestor terenuri.

  Echipate, si cu mult elan, autoritățile locale impreuna cu câtiva tineri voluntari au plantat ieri pe terenul fostei gropi de gunoi de la Doba peste două mii de puieti. Acțiunea este prima din calendarul evenimentelor propuse in aceasta luna, cand se marchează unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, Luna Pădurii.

  Tot ieri, în municipiul Satu Mare, în zona parcului UFO s-au făcut plantări de puieți de arbori de frasin asigurați de Ocolul Silvic „Codrii Sătmarului”, la care au participat elevi de la Școala Gimnazială Lucian Blaga. Mai mult reprezentantii APM spun că tinerii sunt cei mai dornici de a participa la aceste activități.
  Acțiunea următoare va avea loc sâmbătă de la ora 10.00 în zona localității Apateu, unde se va derula şi proiectul „Cel mai tare la reciclare” in care s-au inscris 18 scoli din judet. Sâmbăta elevii ajutati de reprezentanţii Ocolului Silvic „Codrii Sătmarului” vor planta 64 de plopi euroamericani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img