More


  Drumul judeţean Căuaş – Ady Endre va fi modernizat

  - Advertisement -

  drumul-judetean-cauas-ady-endre

  Tronsonul de drum judeţean care leagă localitatea Căuaş de Ady Endre, în lungime de 6 kilometri, va fi modernizat din temelii în curând. Lucrările se vor face atât la lărgirea drumului, cât şi la zona de acostament. Drumul va avea o lăţime de 6 metri, zona de acostament doi metri, iar straturile de asfalt aşternute vor fi în număr de trei.

  În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, ieri a fost predat amplasamentul. Alături de acesta, au participat la eveniment şi administratorul public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, primarul comunei Căuaş, Andrei Marius Roka, unii reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, dar şi ai firmei constructoare.

  „Suntem acum la Căuaș, pe drumul județean care face legătura Căuașului cu localitatea Ady Endre. Este încă un obiectiv din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), care prin grija Guvernului Ponta, prin Ministerul Dezvoltării, a putut să primească finanțare. Am avut foarte multe proiecte prinse pe Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 720 de milioane de lei. Aici, vorbim de 6 km de drum județean, pe o lățime de șase metri. Valoarea investiției se ridică la 7.500.000 de lei și constructorul are angajament de a finaliza această lucrare în patru luni de zile. Vreau să vă spun că pe lângă celelalte investiții, că acum suntem la Căuaș, aici în localitate au mai fost promovate prin Programul Național de Dezvoltare Locală încă două proiecte importante pentru locuitorii de aici. Este legătura cu Răduleștiul, un proiect pe care Primăria din Căuaș îl va finaliza în câteva luni și Ghenci-Tiream, un alt drum comunal. Vreau să vă spun că aici la Căuaș atâtea investiții cred că nu au fost de 25-30 de ani de zile și chiar mă bucur că am reușit să mișcăm lucrurile și veau să îi felicit pe primar, pe viceprimar și Consiliul Local că au fost extrem de receptivi și, desigur, i-au urmărit pe constructori să facă o treabă bună”, a declarat Adrian Ștef, preşedintele Consiliului Judeţean.

  Lucrările vor consta în lărgirea drumului la 6 metri, plus doi metri, câte un metru pe fiecare parte a zonei de acostament. Se vor face lucrări la caseta de lărgire, la structura de rezistenţă a drumului, iar apoi se vor aşterne câte trei straturi de asfalt în grosime de 18 centimetri. De asemenea, vor fi realizate podeţele de acces la drumurile laterale, podeţele transversale şi amenajări ale şanţurilor.

  „Din cei aproximativ 800 de kilometri de drumuri pe care Consiliul Județean îi are în administrare circa 50% vor fi reabilitaţi și modernizaţi prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Să știți că nu este ușor să rezolvi sume enorme de bani, sute de milioane de lei, ca să realizezi asemenea obiective. Este un efort important pe care conducerea județului îl face, aici un merit deosebit îl are vicepreşedintele Consiliului Judeţean Govor Mircea care din păcate nu a putut fi prezent azi, spre a comunica cu factorii guvernamentali şi a înțelege necesitatea avizării acestor obiective”, a declarat administratorul public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura.

  Valoarea totală a contractului este de 7,5 milioane de lei, inclusiv TVA.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img