EUROTEHNICUS 2016 A III-a ediţieEUROTEHNICUS1

În Sala Mică de la Prefectură, a avut loc, ieri, prezentarea noii ediţii a Cursului de Inovare şi Creativitate Tehnică EUROTEHNICUS 2016. Ca şi în precedentele ediţii, vizaţi sunt elevii liceelor cu profil tehnologic; însă, în acest an, cei de la “HÁM JÁNOS” participă, “în premieră pentru un liceu teoretic”, cu o echipă pusă pe fapte mari. Au fost prezente echipele candidate din Negreşti Oaş, Carei şi Satu Mare şi participanţi ai ediţiilor trecute.

După cum spunea unul dintre membrii juriului, Tiberiu Markos, prima condiţie pentru a câştiga este participarea – “Şi veţi câştiga cu toţii !” Echipele înscrise vor primi câte un kit, cu diverse componente, pe baza căruia trebuie să realizeze un proiect, ca mai apoi să-l poată materializa. Ca şi în ediţiile anterioare, vor fi organizate vizite de lucru la diverse societăţi din judeţ, pentru a da prilej combatanţilor să prindă gustul şi să observe la faţa locului ce înseamnă automatizarea şi procesul tehnologic aferent domeniului.

Au fost achiziţionate 10 kituri, la 227EURO/buc. “Creativitate-Inovare şi Echipă-Competitivitate” sunt cele două deziderate care să-i conducă pe cei implicaţi în a reuşi realizarea unor proiecte straşnice şi fezabile. Principalul organizator al evenimentului, Extensia Universităţii Tehnice Cluj Napoca în Satu Mare, îl dă pe preşedintele juriului, în persoana prof.dr.ing. Daniel Moga, care însă nu a putut fi prezent din motive obiective. Finalul EUROTEHNICUS 2016, “masa şi felicitările”, pe 9 mai.

Sorin Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts