Fetiță ascunsă sub o pătură la Vama Peteaminora-ascunsa

Polițiștii de frontieră de la Petea au descoperit ascunsă într-un microbuz, sub o pătură, o fetiță de 4 ani pe care bunica acesteia a încercat să o scoată ilegal din țară, deoarece nu avea declarație notarială din partea părinților. Femeia, din județul Bistrița-Năsăud, este cercetată pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. Incidentul a avut loc ieri (11 martie) dimineață, în jurul orei 05.00.

Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară un cetățean român conducând un microbuz marca Ford, în care se afla ca pasageră Sonia V. de 59 ani, domiciliată pe raza județului Bistrița-Năsăud.

La controlul efectuat asupra microbuzului, polițiștii de frontieră au descoperit o fetiță, în vârstă de 4 ani ascunsă sub o pătură, în compartimentul marfă al mașinii, într-un spațiu amenajat pentru odihnă.

Din primele verificări, s-a constatat faptul că minora este nepoata pasagerei. La cercetări aceasta a declarat că intenționa să ducă fetița în Germania la părinții ei și pentru că nu deținea împuternicire notarială din partea părinților, a decis să o ascundă sub pătură.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria celor două persoane, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts