More  „Harag György” şi „Cameristele”

  - Advertisement -

  teatru

  Cel de-al treilea spectacol studio, prezentat de Trupa Harag György în această stagiune, urmează să aibă premiera pe data de 24 martie, de la ora 18.00, în sala studio “Ács Alajos” a Teatrului de Nord. Este vorba despre piesa „Cameristele”, de Jean Genet, în regia lui Frumen Gergő și evoluția actrițelor Bogár Barbara și Moldován Blanka. Decorul și costumele spectacolului sunt realizate de Frumen Gergő și Szabó Anna, regizor tehnic și sufleur Szabó Ritta.

  Cameristele, cea de-a două piesă a lui Genet, scrisă în 1947, a fost jucată pentru prima dată la Paris, în regia lui Louis Jouvet. Încă de atunci, piesa a provocat diverse reacții. Unii erau de-a dreptul scandalizați, alții au văzut în ea secțiunea transversală a conflictelor sociale, iar alții o salutau cu elan. Cu mare probabilitate, se poate afirma că punctul de plecare în realizarea piesei o furniza povestea adevărată a surorilor Papin care, în 1933, și-au omorât patronul cu mare pasiune. Piesa a fost jucată pe scena multor teatre din Europa căci problemele abordate în piesă atrag mulți creatori teatrali. „După premiera piesei, un critic de teatru a menționat că adevăratele cameriste nu vorbesc ca cele din piesă. – De unde știe? Eu susțin contrariul.

  Dacă eu aș fi cameristă, eu așa aș vorbi. Cel puțin în anumite situații (…) Fie sfinți, ori victime, aceste două cameriste sunt monștri, la fel ca fiecare dintre noi atunci când ne visăm anumite lucruri” – Jean Genet.

  Spectacolul a fost realizat cu acordul agenției Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (SACD), Paris. Publicului cu vârsta sub 14 ani, spectacolul este recomandat doar cu acordul părinților.

  Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri, între orele 10.00 – 17.00 sau, cu o oră înaintea spectacolului, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor. Pentru informații suplimentare: telefon 0261-712106 sau e-mail: szervezes@harag.eu.
  Sorin Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts