More


  Inepţiile premierului Viktor Orban

  - Advertisement -

  În recentul său discurs despre starea naţiunii, premierul Ungariei, Viktor Orban, a dat dispoziţie miniştrilor Apărării şi de Interne din ţara sa să facă pregătiri pentru construirea unei linii de apărare de-a lungul graniţei Ungariei cu România. Grupuri de migranţi au ajuns într-adevăr la frontiera dintre Ungaria, Serbia şi România, dar poliţia română a gestionat eficient situaţia, lucru recunoscut de însuşi consilierul pe probleme de securitate al premierului ungar. Astfel, construirea gardului metalic lung de 450 de kilometri care va separa Ardealul de Ungaria are şi o conotaţie politică, uşor de identificat, dincolo de faptul că se va crea o barieră care va tăia nordul Europei de Balcani. Şi, în final, se va călători mai departe spre Occident numai prin Slovenia sau prin Ucraina răvăşită de războiul din est.

  Titlul materialului de faţă se justifică mai ales prin faptul că premierul Viktor Orban este preocupat nu numai de refugiaţii care ar putea ajunge pe teritoriul Ungariei din România. El îi plânge şi pe liderii minorităţii magheare din ţara noastră care au probleme cu legea. În acest sens, face referire la faptul că recent magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României” europarlamentarului Laszlo Tokes, după ce acesta a cerut ca Transilvania să intre sub protectorat maghiar. În acelaşi timp, Orban face abstracţie că Budapesta îl ascunde pe fostul deputat UDMR, Marko Attila după ce acesta a fugit din România de teama DNA.

  Decizia lui Viktor Orban de a ridica un gard între Ungaria şi România este văzută la Bucureşti drept o atitudine de frondă faţă de sistemul de valori ale UE, un atentat la principiile care stau la baza construcţiei europene. Pe de altă parte, Justiţia în România ca şi lupta împotriva corupţiei se realizează în mod imparţial, fără să se ţină cont de etnie, lucru apreciat de instituţiile europene. Dar nu este întâmplător că premierul Ungariei îşi promovează inepţiile, jignind România în virtutea unei strategii vechi şi condamnabile. Până când?!

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img