Investiție de 20 milioane euro în Satu Maregp

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de patronul italian, Giuseppe Pavone, au pus ieri piatra de temelie a unei noi fabrici. Aceasta este localizată în Parcul Industrial. Valoarea investiției este de 20 milioane euro și se vor crea 300 de locuri de muncă. Pentru că nu vor mai fi locuri disponibile, edilul șef sătmărean a precizat că se are în vedere dezvoltarea unui nou parc industrial.

Planuri mari în Satu Mare
Patronul italian, Giuseppe Pavone, a declarat că ar dori să ajungă la peste o mie de angajați în Satu Mare. “Aici se vor produce componente ce se vor asambla în multe ţări. În prima fază vor fi 300 de locuri de muncă, în viitor vor mai fi. În Satu Mare vrem să ajungem la 1.200 – 1.300 locuri de muncă. Acum suntem 1.400 în toată ţara, Zalău, Satu Mare, Beclean. În viitor vom ajunge foarte aproape de 1.700 – 1.800”, a declarat Giuseppe Pavone. Valoarea totală a investiţiei este de 20 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este preconizat pentru 30 octombrie.

Optimism edilitar
Primarul Dorel Coica a precizat că are în vedere construirea unui alt parc industrial. “De când am venit, din 2012, am făcut ordine în acest parc. Am chemat investitori serioşi, i-am dat afară pe cei care nu şi-au respectat contractele, care au vrut să ia anumite parcele şi să le valorifice în mod personal. Acum sunt firme serioase, care produc, care au asigurat locuri de muncă. Din acest moment, primarul, împreună cu echipa lui, se gândeşte la un alt parc industrial. Suntem în tratative cu mai multe primării din jurul municipiului şi încercăm să dezvoltăm un alt parc în colaborare cu una din comune. O să stabilim cu cine şi o să anunţăm”, a conchis Dorel Coica.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts