More


  Investiţiile de la Spitalul Judeţean, întârziate de guvernul tehnocrat?

  - Advertisement -

  Sâmbătă a avut loc o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE de către duetul Marcela Papici – manager Spitalul Judetean, şi Ana Maria Maruşca – lidera Organizaţiei Judeţene de Femei a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni.
  S-a vorbit despre un proiect din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România, care a fost pregătit de Spitalul Judeţean împreună cu Consiliul Judeţean Satu Mare şi care prevede, printre altele, reabilitarea blocului operator de la Spitalul Nou, construirea buncărului special pentru aparatul de radioterapie, construirea unui centru de balneoterapie la Tăşnad, precum şi mutarea într-o altă clădire şi totodată modernizarea secţiei de sterilizare a instrumentelor medicale folosite în Spitalul Judeţean. Detaliile proiectului au fost puse la punct în cadrul numeroaselor întâlniri pe care reprezentanţii conducerii spitalului sătmărean le-au avut anul trecut cu partenerii maghiari, pe vremea când autoritatea de management a proiectelor europene comune funcţiona la Budapesta.
  Odată cu începerea noului ciclu financiar al Uniunii Europene, adică din acest an, autoritatea de management s-a mutat la Bucureşti, iar de atunci „nimic nu mai funcţionează cum ar trebui”, zice Marcela Papici.
  Ba, mai mult, foarte incisiv si acid: printr-un artificiu birocratic al guvernului tehnocrat, sătmărenii s-au trezit că proiectul lor, declarat iniţial de importanţă strategică şi cu prioritate la finanţare europeană, este concurat acum de proiecte similare înaintate în ultimul moment de spitalele din Arad şi Oradea. Saptamana trecuta si Adrian Stef si Ovidiu Silaghi faceau praf guvernul tehnocrat… Adica ce merita unii si ce fac altii…
  Abia la începutul noului ciclu financiar al Uniunii Europene, speranţele nu sunt spulberate, dar M. Papici insista cu pesimismul pe şansele de a obţine măcar o primă tranşă a fondurilor europene în acest an, mai ales dacă avem în vedere întârzierea cu care autorităţile de la Bucureşti lansează ghidul pentru implementarea proiectelor, respectiv deschiderea liniilor de finanţare.
  Sorin Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img