More  Joaca de-a hoţii şi vardiştii, în Centrul Nou

  - Advertisement -

  ZIUA-POL-3

  Dis-de-dimineaţă, sirenele maşinilor de poliţie au răsunat pe platoul din Centrul Nou al oraşului Satu Mare. Din fericire, de aceasă dată, acestea au prevestit zi de sărbătoare pentru sătmăreni.

  Ca în fiecare an, poliţiştii sătmăreni au sărbătorit, ieri, împreună cu cetăţenii oraşului, Ziua Naţională a Poliţiei Române. Celebrarea a început la ora 11.00 şi s-a încheiat, pentru unii mult prea devreme, la ora 14.00.

  Vizibil, cei mai entuziasmaţi au fost copiii. Aceştia nu au scăpat din vedere nici un stand amenajat de către poliţişti. Cea mai atractivă activitate, pentru copilaşi, a fost examinarea unei maşini de poliţie: au pornit sirenele şi girofarurile, de asemenea, au urmărit radarul. Probarea echipamentului anti-tero a fost, şi ea, o experienţă nouă şi interesantă pentru copiii sătmăreni. Cu mult curaj şi curiozitate, copiii au atins armele şi ustensilele de lucru ale criminaliştilor. Uimitoare a fost şi demonstraţia cu câinii dresaţi, în care poliţiştii au prezentat modul în care se prind infractorii.

  Cu multă răbdare şi bucurie, poliţiştii le-au explicat, tuturor cetăţenilor, ce înseamnă profesia de poliţist. Zâmbetele copiilor şi aprecierea cetăţenilor le-au confirmat, din nou, poliţiştilor că alegerea acestei meserii a meritat.

  ”Demonstrația de astăzi face parte din cadrul acțiunilor organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare cu ocazia Zilei Poliției Române, care în fiecare an, se sărbătorește pe 25 martie. Astfel, cei care ne vizitează standurile vor putea observa promovarea profesiei de polițist la colegii de la Resurse Umane, vor primi sfaturi și măsuri preventive pentru a nu cădea victime la diferite tipuri de acțiuni, iar la colegii de la Poliția Rutieră se pot testa aparatele etilotest, pot fi testate aparatele radar și cum funcționează întreg sistemul de urmărire a celor care circulă pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Răducu Silaghi.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts