More

  Marea asfaltare ar putea începe săptămâna viitoare

  gropi

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere ar putea începe în cursul săptămânii viitoare. Asta dacă judecătorii Curții de Apel Oradea se vor pronunța în cazul contestării licitației privind reabilitarea și întreținerea municipiului Satu Mare.

  Contestația, bat-o vina!
  Edilul șef sătmărean acuză modul în care s-au comportat anumite firme, care au înțeles să conteste procedura de licitație și, automat, să suspende procedura de atribuire a lucrărilor de întreținere. ”Acea licitație s-a anulat la un moment dat, dar a fost reluată. S-au depus foarte multe contestații. S-au contestat firmele unele pe celelalte. Am ajuns, înspre un final, și exact cu o oră înainte de a se închide, a unei alte perioade de contestații, o firmă din Cluj a contestat. Și atunci noi am dat în judecată firma și suntem la Curtea de Apel de la Oradea”, a arătat Dorel Coica.

  Apel la înțelegerea instanței
  Edilul șef sătmărean a declarat că s-a cerut urgentarea cauzei, având în vedere starea infrastructurii rutiere. ”Inițial a fost un termen pentru luna aprilie, dar am făcut o cerere și o motivație către Curtea de Apel și le-am arătat că în acest moment orașul arată cum arată după iarnă, pentru că s-a folosit sare și așa mai departe. Am pus poze și i-am rugat să devanseze acel termen. L-au devansat pentru data de 7 martie. S-au prezentat colegii mei la Curtea de Apel în proces cu firma respectivă și așteptăm săptămâna viitoare pronunțarea”, a spus Dorel Coica.

  De toate, de săptămâna viitoare
  Primarul municipiului Satu Mare a indicat ce fel de lucrări va presta firma care va fi desemnată câșigătoare a licitației. ”Firma câștigătoare va lucra pe teritoriul municipiului la întrețineri și la reparații. Tot ce înseamnă reparații, plus implementări de bănci, coșuri, stații de autobuz, locuri de joacă pentru copii. Deci, firma aceasta, patru ani de zile va avea ca obiect întreținere și reparare. Inclusiv reparații stradale”, a conchis Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE