Medieşu Aurit și ” aero-spațial”Medies

La Medieșu Aurit se va construi o fabrică unde se vor produce componenete pentru industria aero-spațială. Prefectul județului Radu Bud a avut o întâlnire cu reprezentanții consortiului american pentru a discuta despre investiția de peste 50 de milioane de euro care va crea peste 300 de locuri de muncă.

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a subliniat că ține mult şi de autorităţile locale de a-i atrage pe marii investitorii în județ, dând exemplul comunei Medieş unde urmează să se construiască o fabrică unde se vor produce componente pentru industria aero-spațială.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat si faptul că firma putea să investească și lângă Aeroportul Satu Mare, dorință pe care și-au manifestat-o, dar care nu s-a putut concretiza din cauza faptului că pista aeroportului e prea… scurtă.

Concernul mai are o fabrică și în județul Maramures, la Dumbrăvița unde muncesc peste 1200 de angajați. Cea de la Medies va fi insa pentru judetul Satu Mare cea mai mare investiție privată, motiv pentru care autoritățile locale susțin că trebuie făcute toate demersurile pentru ca fabrica să îşi înceapă activitatea cât mai repede.

După Dumbrăviţa (jud. Maramureş), compania va dezvolta facilităţi de producţie la Medieşu Aurit şi la Tăuţii-Măgherăuş (jud. Maramureş), cu acces la Aeroportul Internaţional Baia Mare.

La întâlnire a participat şi primarul comunei Medieşu Aurit, Silviu Zetea, care a afirmat că noua fabrică va fi în zona gării din Medieșu Aurit. ”Investiția este sigură. Investitorii și-au înregistrat deja terenul și se pregătesc pentru construirea unității de producție”, a mai spus Zetea.

Sorin Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts