More


  Opiniile dvs. privind 2016!

  - Advertisement -

  Să nu uităm că ne aflăm pe acelaşi Someş, în România şi dacă Bunul Dumnezeu ne-a lăsat aici români şi i-a adus, pe rând, pe cei de alte naţionalităţi, trebuie să trăim împreună, în pace şi în deplină înţelegere. Cu câţiva ani în urmă, în Consiliul local se dezbătea pentru a treia şi ultima oară amplasarea bustului episcopului Ham Ianoş, în centru, în faţa catedralei romano-catolice.

  Am văzut destulă răutate la unii colegi, dar, în final s-a găsit o soluţie pentru că, „aşa se scrie istoria”. În realitate nu e aşa. De la Roller până azi, din păcate istoria ne-o scrie alţii sau nici nu doresc să fie predată ca obiect de studiu în şcoli şi licee. Aceştia scriu istoria cu cerneala voinţei lor. Ce păcat! Păcat că, recent, într-o şedinţă de Consiliu local am auzit o anomalie cât roata carului. S-a impus, dacă se amplasează „Statuia limbii române” „pe placă să se scrie şi ungureşte”. N-am înţeles ce legătură se poate face între limba maghiară şi însemnele limbii române? Cred că „s-a sărit peste cal!”. Tot între anomalii intră indolenţa parlamentarilor sătmăreni (cei din partidele româneşti) şi ai celor din Transilvania, când au votat ca primarul să fie ales din primul tur. Cred că au lipsit de la şedinţa din plen. Desigur, după „locale” vor fi traşi la răspundere de populaţia românească. Plata va fi directă – nu vor fi votaţi la parlamentare! Nici cea mai mică cunoştinţă de aritmetică n-o ştiu sau, nu vor s-o ştie. Într-o comună cu 15% populaţie maghiară, la concurenţă de 3 români şi un maghiar, se câştigă, etnic. Şi câte comune sunt în această situaţie!

  Oricum, nu se votează omul, ci se votează etnic. Atunci de ce partidele româneşti nu se aliază pentru un singur candidat şi vor să dovedească faptul că au personalitate? Cui să dovedească? După alegeri îşi vor „linge rănile” şi vor da vina pe populaţie că „aşa aţi votat!”. Aiurea!

  Geaba trec „popândăii” în campanie pe la biserici, făcând pe credincioşii, că fiecare partid îşi întocmeşte lista şi luptă „ca chiorii”, iar UDMR râde în pumni şi câştigă fără efort, fără cheltuieli! Nimic nu poate fi mai periculos decât prostia, care nici în fotbal nu se iartă, la fel ca naivitatea! (Poporul român este iertător pentru străinii care ne-au greşit de multe ori, dar pentru greşelile şi orgoliul prost înţeles de conducători, nu există iertare!)

  În campanie se vor beşteli românii între ei, aducându-şi fel de fel de acuze, iar UDMR va „defila” liniştit, cu indicaţii precise primite în biserică şi prin munca om la om prin „tulipan”!

  Îi felicit şi ne este model şi de data aceasta! Noi rămânem să aplaudăm, să tăiem panglici, să raportăm şi să promitem: „Facem aia, facem aia… tot ce ne vine în minte”… Şi, oare, oamenii mai cred în minciuni? Nu! Atunci, partide din judeţ, treziţi-vă!

  Nu-i aud pe parlamentarii noştri ieşind la înalta tribună cu propuneri serioase, care să ducă la ridicarea nivelului de trai al oamenilor simpli, ai celor ce au format „talpa ţării”! De fapt, cine-s aceştia? Nu-i vedem cu probleme de interes general nici aici! Nu poporul i-a ales, ci grupurile partidelor, iar noi votăm o listă! Nu-i bine! Anul 2016, este, vrem – nu vrem, an foarte important, cu preşedinte ales prin „corespondenţă” şi cu guvern „trimis în plic”. Numai poporul îşi poate face dreptate şi ştie că biserica a rămas singura instituţie în care mai are încredere, instituţie care adună oamenii, nu-i împrăştie!

  Sunt opinii adunate de la populaţia pe care o cunosc prin realizarea celor 3 emisiuni televizate! Puteţi ţine cont şi de ele!

  teodor curpaş

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img