More


  Ou – Iepuraş – Brad

  =

  Picture-431

  Sâmbăta, e zi de piaţă, pentru o bună parte dintre localnici. Aglomeraţie decentă, nu sufocantă. Marfa, destulă şi foarte variată. Preţurile, asemenea. Oamenii, fiecare după nevoi şi interes, cu câte o bocceluţă sau coş, agale de la o tarabă la alta.

  Vânzătorii, comercianţii, ba şi producătorii unii amabili şi serviabili cu clientela. Legume, fructe, murături, textile, miere, pantofi, ciorapi, bicarbonat de sodiu, produse lactate, flori – buchet, fir sau ghiveci, pomi fructiferi, răsaduri, mături, coşuri, blugi, cămăşi, jucării şi baterii, cârnaţi, clisă, şuncă, detergenţi, hârtie igienică; dar şi valutişti, contrabandişti de ţigări… Însă, nu jandarmi ori poliţişti. Sau poate erau sub acoperire (?). Da’ n-avea nimeni nicio grijă. Fiecare şi toată lumea îşi vedea de treabă. Iar vremea era bună. Toate păreau la locul lor. Nu, nu erau Carpaţi, Beretta ori kalashnikoave şi nici săbii ninja; nici urmă de aşa ceva, or, cine ştie, se vând în altă zi (?). Ceva era la locul potrivit dar nu şi la timpul adecvat. Catolicii au sărbătorit, ieri, Duminica Floriilor, pe o vreme splendidă, şi se pregătesc de Invierea Domnului. Alţii, cu postul.

  Nici în prezent, nu a fost elucidat misterul iepuraşului care face/aduce Oul de Paşte. Mai mult, era în piaţă unul care vindea… brazi (!!). Care va să zică: şi ou, şi iepuraş, şi brad ?!? De Sărbătorile astea, aşa se poartă ? O fi dat Biserica o dispensă şi lumea n-a fost înştiinţată cum se cuvine ?!? Probabil că e tare proaspătă treaba asta, de nici pe Wikipedia nu a apărut. De aici mai departe, iarna car, vara sanie şi de Pascale… brad.
  Sorin Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img