More


  ”Până în 2020 vreau să reabilităm toate școlile”

  - Advertisement -

  coica

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a angajat să pregătească, cel puțin la nivel de documentații tehnice, un proiect amplu de reabilitare a tuturor unităţilor de învăţământ până în cursul anului 2020. Banii ar urma să vină de la Agenția de Dezvoltare Regională, prin redistribuire, susține edilul șef sătmărean.

  Studii de fezabilitate cât mai multe
  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că una dintre prioritățile sale o reprezintă reabilitarea imobilelor în care funcționează grădinițe, școli și colegii. “Facem studii de fezabilitate, multe proiecte, pentru că dorim ca în 2020 efectiv toate şcolile din municipiul Satu Mare să fie reabilitate şi să fie dotate cu tot ce este nevoie. Repet, ne preocupă în mod special, ca strategie a echipei de la Primărie, să investim extrem de mult în învăţământ: grădiniţe, şcoli, colegii”, a declarat Dorel Coica.

  Fonduri, de la ADR, prin redistribuire
  Având în vedere posibilitățile limitate ale bugetului local, edilul șef mizează pe posibilitatea redistribuirii de sume de către Agenția de Dezvoltare Regională. ”Pregătim studii de fezabilitate pentru toate școlile și grădinițele. Eu așa doresc. Dacă sunt pregătite, orice rezervă de bani care rămâne în cadrul ADR-ului (Agenția de Dezvoltare Regională, n.red.), de la alte localități, alte școli, pot fi îndreptate și folosite (spre Satu Mare, n.red.). Trebuie să profităm de orice ban pe care îl putem aduce”, a conchis Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img