More  Peștișorul Ovi își face prieteni noi la Satu Mare

  - Advertisement -

  pestisorul-ovi2

  Vineri la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil” din Satu Mare a avut loc o acţiune cu caracter didactic şi educativ prilejuită de marcarea și la Satu Mare a Zilei Mondiale a Apei.

  Iar pentru ca legătura cu elevii să fie una și mai interactivă, elevilor le-a fost prezentată cartea de poveşti “Ovi îşi face prieteni noi”.Este o carte ca o poveste pentru copii care îi ajută pe cei mici să se familiarizeze cu numele şi localizarea principalelor râuri din judeţ. Iar simpaticul peștișor Ovi s-a împrietenit rapid cu cei mici și le-a explicat cum stau lucrurile cu apele în care se scaldă.

  Reprezentanţii Apelor Române din judeţul nostru, care au făcut prezentarea, au mai venit şi cu o idee nouă, şi anume aceea de a le face elevilor din clasele mici o mica demonstraţie de analiza a apei, arătându-le cât de importantă este munca acestor oameni. Cât de curată e apa pe care o bem de la robinete, și cât de important este să ținem apele curgătoare curate.

  Acțiunile celor de la Apele Române Satu Mare vor continua azi, când, de la ora 10, vor avea loc igienizări pe malurile râului Someş în municipiul Satu Mare, în parteneriat cu Penitenciarul Satu Mare.

  Apoi, de la ora 11, va avea loc o prezentare a “ Potenţialului peisagistic al bazinului superior al râului Tur” şi vizita la Staţia de epurare Satu Mare cu elevi de la Colegiul Tehnic Transporturi şi Telecomunicaţii “I.C. Brătianu”.

  pestisorul-ovi1

  Marţi, 22 martie, chiar de Ziua Apei, de la ora 9 vor avea loc igienizari pe baraj şi conturul Acumulării Călineşti Oaş în parteneriat cu Primăria Călineşti Oaș. Iar de la ora 10 – participare în calitate de partener la Simpozionul organizat de către SC Apaserv SA la “Casa Verde” din Grădina Romei.

  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts