More  Petiţia câştigătoare?

  sedinta-Consiliul-Local-11

  Sătmărenii cer on-line reducerea cotei de impozitare după ce directorul unei institutii bancare a redactat o petiție online pe care a adresat-o Primăriei municipiului Satu Mare si consilierilor locali. Pana în prezent petitia a fost semnata de sute de sătmăreni. De altfel, cotidianul nostru a publicat in întregime textul petiţiei.

  Municipiul Satu Mare se află în topul oraselor cu cele mai mari cresteri ale impozitelor pe locuintele persoanelor fizice. Adoptarea proiectului in Consiliul Local a starnit insa un val de controverse. În acest sens un sătmărean a formulat chiar si o petitie care a intrat in atenția executivului. În petitia online se specifică :

  “Înțelegem necesitatea unor majorări, dar considerăm că este aberant ca sumele plătite, având în vedere hotărârile dumneavoastră, să crească la o cotă de 1,3% din valoarea impozabilă a cladirii, adică o creștere cu 1.620, 55% față de anul fiscal anterior, la care se mai adaugă înca o creștere neta de 16%“, explică inițiatorul petiției.
  Cotidianul nostru a publicat in întregime textul petiţiei iar aşa cum am promis am încercat să aflăm părerile celor care ar putea schimba situaţia.

  Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a declarat ieri pentru ştirile Nord Vest TV că s-a ajuns la un consens şi că va depune un proiect de hotărâre privind reducerea cotei de impozitare.

  „Am discutat cu domnii consilieri Maskulik şi Albu şi există un consens în rândul consilierilor privind reducerea cotei de impozitare. Voi înainta un proiect de hotărâre care va intra în dezbatere în această lună” a spus primarul Dorel Coica.

  Pe de altă parte reprezentantii Directiei de Impozite si Taxe Locale sustin că în cazul în care Consiliul Local va vota un alt proiect va trebui să ia în calcul si impactul pe care o cota de impozitare mai mica îl va avea asupra bugetului local.

  Printre puţinele oraşe unde autoritatea locală nu a majorat cuantumul taxelor şi impozitelor locale, chiar dacă Guvernul a impus aplicarea noului Cod fiscal, este municipiul Baia Mare.

  Sătmărenii care doresc să voteze petitia o pot gasi online, insa cei care pot cu adevarat să schimbe proiectul de hotarare sunt consilierii locali care vor trebui să ia o hotarâre in această privinta pana cel tarziu la finele acestei luni.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE