Poliţia Locală face ordine ÎN TRAFIC!     Mai mult de jumătate din amenzile date de poliţiştii locali sunt la regimul circulaţiei rutiere

 locala

 

            Poliţiştii locali sătmăreni îşi iau în serios atribuţiile pe linia de disciplină rutieră. Cel puţin asta rezultă din raportul de activitate al instituţiei. Concret, mai mult de jumătate din amenzile date de purtătorii de uniformă sunt la regimul circulaţiei.

 

Datele vorbesc de la sine

            Poliţiştii locali şi-au luat foarte în serios atribuţiile pe linie de disciplină rutieră. Acest lucru se reflectă în statisticile Poliţiei Locale. Astfel, în luna februarie 2016 s-au aplicat în total 1.032 sancţiuni contravenţionale, din care mai mult de jumătate, adică 605 sancţiuni contravenţionale au fost întocmite în baza O.U.G.195/2002 şi H.G.1391/2006 privind circulaţia pe drumurile publice. “S-a acţionat pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care au oprit autovehiculele în alte locuri decât cele special amenajate, pe spaţii verzi, pe terenuri destinate spaţiului verde, în zone cu regim de rezervare, ori au blocat accesul în parcare, curţi, au intrat cu autovehiculele pe un sector de drum unde este amplasat indicatorul rutier „Accesul interzis”, sau nu au respectat indicatoarele rutiere referitoare la masa maximă autorizată ori traseul aprobat, etc. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pietonilor care au traversat strada prin loc nepermis ori pe culoarea roşie a semaforului, bicicliştilor care circulau pe sectoare de drum interzise circulaţiei bicicletelor sau nu erau echipaţi corespunzător, mopediştilor şi căruţaşilor care nu respectau prevederile legale referitoare la circulaţia acestor tipuri de vehicule”, se arată în raportul de activitate al Poliţiei Locale pe luna februarie.

Eficienţi şi la executarea mandatelor

            Poliţiştii locali îşi arată utilitatea şi când vine vorba despre punerea în executare a mandatelor de aducere. “În februarie au fost executate 25 mandate de executare a sancțiunii prestării unei activități în folosul comunităţii. Persoanele condamnate au fost conduse la sediul Administraţiei Domeniului Public pentru punerea în aplicare a mandatelor. Au fost executate 27 mandate de aducere emise de instanţele de judecată sau de Parchet, pe numele persoanelor care domiciliază în raza de competenţă a Poliţiei Locale”, se mai arată în sursa citată.

Ciprian Bâtea

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts